kurcze kto pisał mature juz?
teraz chyba bede musiała wybrać przedmiot do matury i nie bardzo wiem co ...zastanawiam sie nad biologia geografia i wosem...hmmm nawet nie wiem czy wos mozna zdawac.....co jest łatwiejsze?co wy wybieracie..?
pozdro
lista tematów
z czego matura strona 2 z 4
aaaczarna: tylko ja nie mam zielonego pojecia jakie studia wybrac...wiec czym mam sie kierowac?szkoda ze nie ma testow ktore mowisz kim powinienes w przyszlosci byc
pomyśl nad przedmiotami z którymi ogólnie masz trudności, których nauka nie zajmuje Ci dużo czasu tym wyborem się kieruj przy ewentualnym doborze czegoś na studia.
Konto usunięte: Geografia z roku na rok jest coraz trudniejsza, bo mnóstwo ludzi wybierało ten przedmiot.
chyba wos

Z Wosu to się praktycznie nie uczyła. Tyle co mieliśmy na lekcjach.
Niemieckiego się bałam najbardziej bo jestem noga do języków ale zdałam na 83% :szok2:
Ja zdałam w tym roku.
Jak uważasz.
Nie wiem jak WOS, ale geografia na pewno ;)
Zresztą, nawet na przykładzie mojej szkoły - większość brała geografię. U mnie w klasie na 30 osób wybrało ten przedmiot 24.
Konto usunięte: Nie wiem jak WOS, ale geografia na pewno ;)
Zresztą, nawet na przykładzie mojej szkoły - większość brała geografię. U mnie w klasie na 30 osób wybrało ten przedmiot 24.
To widocznie kierujesz się swoją szkołą a nie ogólem.
Ogólnie to własnie wos mają zrobić tylko rozszerzony bo tak duzo osob zdaje. O geografii nic takiego nie było
u mnie większość wybierała biologię.
zdawali przeciętnie jakieś 25osób/30 ;]
ja myślę nad geografią rozszerzoną, rozszerzonym polskim, historii, angliku no i matmie .. ;|
z 2008 r
Najgorsza zdawalność - najwięcej osób oblało pisemną maturę z biologii na poziomie podstawowym (17 proc.)