sophynna
sophynna
  29 Agosto 2008 (pierwszy post)

u mnie w szkole od lat uczą księża...
księza w liczbie mnogiej bo co roku sie zmienia, wylatują albo sami rezygnują...
ostatni był najgorszy z możliwych^^
zadawał pytania typu 'czy Jezus spadł z nieba jak terminator'...
stwierdził na drugiej lekcji że jestem 'dzieckiem szatana, jestem zua, mam zuo w duszy i w oczach i w sercu'
czy u Was było podobnie? i zachęcanie przez księdza do oglądania filmów typu 'egzorcyzmu emili rose' xddd... i tak w sumie tyle z tych 'lekcji wyniosłam' bo ledwo wchodziłam do klasy a już mówił że mam wyjść^^ więc wkońcu w ogóle nie przychodziłam.
a u Was coś sie zdarzyło podobnego? z nauczycielem religii, katechetą, księdzem albo inny nauczyciel mówił Wam podobne rzeczy?
chyba tylko ja mam to 'szczęście'.
pozdrawiam:))

aniankanna
aniankanna
  29 Agosto 2008

nasza katechetka jest spoko :zonk: ale od tego roku będzie nas uczył ksiądz - jakiś tam nowy. Wcześniejsze roczniki uczył taki wyczesany ksiądz :mrgreen:

baskas4
baskas4
  29 Agosto 2008

w gimnazjum lubiłam swoją katechetkę. Obecny ksiądz ogromnie mnie irytuje, ale nie wdaję się w dyskusję z nim.

WrednaMisia
WrednaMisia
  29 Agosto 2008

U mnie był całkiem normalny ksiądz :)

vToTylkoJav
vToTylkoJav
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: u mnie w szkole od lat uczą księża...

u mnie tez... ale jest i katecheta i katechetka

Konto usunięte
Konto usunięte: nauczycielem religii, katechetą, księdzem albo inny nauczyciel mówił Wam podobne rzeczy?

u nas ksiadz na lekach siedzi i tez opowiada o filmach egzorcystycznych
LittleParadox
LittleParadox
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: czy u Was było podobnie?

Taak. Kłóciliśmy się na każdej lekcji, wyklinaliśmy na siebie nawet. I zawsze wyrzucał mnie z klasy jak mówiłam, że boga nie ma... ;P
Tadae
Tadae
  29 Agosto 2008

U mnie było w miarę normalnie. Co chwilę tylko uwagi, że dzisiejsza młodzież wie jedynie co to jest miłość łóżkowa, krzakowa itp. :mrgreen:

aniankanna
aniankanna
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: krzakowa itp.

:ziober2:
dagmara666666
dagmara666666
  29 Agosto 2008

u mnie byl ksiadz ale odszedł teraz jest katechetka i jest spoko ;] ;p

xxxTithielxxx
xxxTithielxxx
  29 Agosto 2008

Hmm... u nas to raczej jest chwila lekcje która najczesciej konczy sie ogladaniem filmu na DVD w stylu Ona to On i jakies takie inne komedie ;P

zychu
zychu
  29 Agosto 2008

Jeden z księży który mnie uczył przegrał plebanię w karty :) luzak był, chodził w wytartych sztruksach swetrze i tylko ten pasek na szyi miał z odzienia księży

OooLiooO
OooLiooO
  29 Agosto 2008

ja mam księdza który sądzi ze wszystkiemu co złe winne są kobiety poczynając na Ewie kończąc na naszej klasie (gdzie jest 20 dziewczyn i kilku tylko chłopaków) brr

MajkaSasiadka
MajkaSasiadka
  29 Agosto 2008

Ksiądz, który uczył mnie religii rok, w podstawówce, potrafił całą lekcję przegadać o swoich wyjazdach do Izraela, o tym jak jeździł tam na wielbłądzie i klaskał, kiedy samolot wylądował, opowiadał to na co drugiej lekcji, do tego stawiał niesprawiedliwe oceny, pamiętam sytuację, kiedy dostałam ze sprawdzianu ocenę niżej od koleżanki z ławki, a miałyśmy identyczne odpowiedzi, ona dostała 4, a ja 3, tylko dlatego, iż ksiądz uznał, że ona `bardziej się starała` :and: . Za to w liceum miałam bardzo fajnego księdza.

sophynna
sophynna
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: zawsze wyrzucał mnie z klasy jak mówiłam, że boga nie ma... ;P

ja raz spytałam czy widział Jezusa bo ja tak...no widziałam na złudzeniu optycznym:P... ale to o złudzeniu dodawałam na koniec gdy już wychodziłam chętna z klasy^^
sophynna
sophynna
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: co złe winne są kobiety poczynając na Ewie kończąc na naszej klasie

noo faktycznie u mnie podobnie
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.