NieChceBycGrzeczna
NieChceBycGrzeczna
  26 Agosto 2008 (pierwszy post)

Witam :))

Mam do Was takie pytanie ;)
Moja młodsza siostra gdy szła do pierwszej gimnazjum była możliwość zapisania się na język rosyjski. Oczywiście dla chętnych. I było obiecywane dzieciom, że nie będzie się to wliczać do średniej. Przez całą pierwszą klasę było super, pięknie. Aż w drugiej klasie gimnazjum w pierwszym semestrze powiedziano im, że ocena z języka rosyjskiego będzie się wliczać do średniej. A przecież większość dzieciaków w pierwszej klasie olało sobie język rosyjski i była to dla nich lekcja = przerwa. Więc na koniec drugiej klasy obniżyło to dzieciom średnią.

Jak myślicie .
Czy to jest mądra decyzja?
Czy to tylko dzieci wyolbrzymiają sobie to, że ich skrzywdzili ?

baskas4
baskas4
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wierze w Polską Młodzież !)

ja przestałam.

Konto usunięte
Konto usunięte: ja jakos mialam zawsze pomysl na pisanie ...

a ja nigdy nie mogłam znaleźć natchnienia. Chyba, że przeczytałam ciekawą książkę.
a jak nie miałam natchnienia to wypracowania powstawały w godzine przed lekcja.

Konto usunięte
Konto usunięte: i niedokonczona ksiazke

ja w to się bawiłam w czasach gimnazjum :ninja:

czas na spanie.
xMargitx
xMargitx
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a ja nigdy nie mogłam znaleźć natchnienia.

mi teraz przyszla ;]
JoshBeckett
JoshBeckett
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: widziales filmik? to przez tego imbecyla taka jestem

nie żebym się czepiał , ale wg mnie robienie takich filmików jest z lekka dziecinne
(musiałem zripostować nazwanie mnie przychlastem haha)
xMargitx
xMargitx
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nie żebym się czepiał , ale wg mnie robienie takich filmików jest z lekka dziecinne

kazdy uwaza inaczej

Konto usunięte
Konto usunięte: (musiałem zripostować nazwanie mnie przychlastem haha)

no bo wygladasz jak przychlast z ta fryzurą
JoshBeckett
JoshBeckett
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no bo wygladasz jak przychlast z ta fryzurą

haha , ale na każdej focie fryzura jest inna

Konto usunięte
Konto usunięte: kazdy uwaza inaczej

ale pewnie nie tylko ja w tym przypadku tak uważam
xMargitx
xMargitx
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale pewnie nie tylko ja w tym przypadku tak uważam

moze ale mi sie ta czcionka i piosenka podoba ;]

Konto usunięte
Konto usunięte: haha , ale na każdej focie fryzura jest inna

patrzylam na 1
KamiQa
KamiQa
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy to jest mądra decyzja? Czy to tylko dzieci wyolbrzymiają sobie to, że ich skrzywdzili ?

nie mądra. .ale w wielu szkołach się tak dzieje. Ja tez miałam kiedyś taki pzypadek chyba z Wychowaniem do życia... Na początku roku się nie wliczało a w drugim semestrze CIACH i połowa same dopy ;/
to jest chore. ale naucyciele lubią robić takie akcje .. -.=
zdwdominika
zdwdominika
  26 Agosto 2008

A teraz wyobraz sobie, ze nam 3tyg. przed wystawieniem ocen powiedzieli, ze jezyk. angielski(dodatkowy) bedzie sie wliczal. :|

zdwdominika
zdwdominika
  26 Agosto 2008

z czego jeszcze, byla tylko jedna lekcja tygodniowo.

kiceknhx33
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
kiceknhx33
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy to jest mądra decyzja? Czy to tylko dzieci wyolbrzymiają sobie to, że ich skrzywdzili ?

u mnie było to samo z niemieckim.
w pierwszej klasie nie był wliczany do średniej.
a w drugiej już tak. :ninja:
połowie to zaniżyło średnią,
mi w sumie :ziober2:

jestem wonszem. :mrgreen:

anifa
anifa
  26 Agosto 2008

rosyjski jest fajny i prosty ucze sie od roku go

nicolkaa00
nicolkaa00
  26 Agosto 2008

Bo u mnie w gim jest tak. Ja mam 2 języki (niektóre kl mają 3) jeden z nich, w moim przypadku niemiecki, jest językiem wiodącym . A drugi (j. angielski) jest dodatkowy(mamy go tylko 1 raz w tyg, musimy na niego uczęszczac) . w 1 gim było tak, ze ocena z j dodatkowego, nie wliczała sie do średniej. A w 2gim (ubiegły rok) było chyba jakies rozporządzenie czy cos, ze dodatkowy równiez ma sie wliczać. no i wliczyli . :and:

nicolkaa00
nicolkaa00
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja mialam jakies 98 a jestem w zawodowce

dlaczego?? Z takim wynikiem + średnia to spokojnie do najlepszego lo.
MoniQQQ22
MoniQQQ22
  26 Agosto 2008
Konto usunięte

Nie była mądra. Powinni powiedzieć im to od początku że jak nie teraz to kiedyś będzie wliczona to średnej ta ocena. Dzieciaki już nie są takie głupie, nie olały by tego tak jak teraz. Coś by się musiały nauczyć. A tak to wiadmo młodosć głupota w głowie nie myśli się tyle o nauce ile się powinno. Jak wolna lekcja, nie zależna od niczego. To kto się na niej będzie uczył:P.
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Witam :)) Mam do Was takie pytanie ;) Moja młodsza siostra gdy szła do pierwszej gimnazjum była możliwość zapisania się na język rosyjski. Oczywiście dla chętnych. I było obiecywane dzieciom, że nie będzie się to wliczać do średniej. Przez całą pierwszą klasę było super, pięknie. Aż w drugiej klasie gimnazjum w pierwszym semestrze powiedziano im, że ocena z języka rosyjskiego będzie się wliczać do średniej. A przecież większość dzieciaków w pierwszej klasie olało sobie język rosyjski i była to dla nich lekcja = przerwa. Więc na koniec drugiej klasy obniżyło to dzieciom średnią. Jak myślicie . Czy to jest mądra decyzja? Czy to tylko dzieci wyolbrzymiają sobie to, że ich skrzywdzili ?

To po co się zapisali jak mieli zamiar to olewać ?:ziew:
Ich głupota. Nikt ich nie "skrzywdził" jak Ty to piszesz:]
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.