Witam :))
Mam do Was takie pytanie ;)
Moja młodsza siostra gdy szła do pierwszej gimnazjum była możliwość zapisania się na język rosyjski. Oczywiście dla chętnych. I było obiecywane dzieciom, że nie będzie się to wliczać do średniej. Przez całą pierwszą klasę było super, pięknie. Aż w drugiej klasie gimnazjum w pierwszym semestrze powiedziano im, że ocena z języka rosyjskiego będzie się wliczać do średniej. A przecież większość dzieciaków w pierwszej klasie olało sobie język rosyjski i była to dla nich lekcja = przerwa. Więc na koniec drugiej klasy obniżyło to dzieciom średnią.
Jak myślicie .
Czy to jest mądra decyzja?
Czy to tylko dzieci wyolbrzymiają sobie to, że ich skrzywdzili ?
lista tematów
Język rosyjski .
Konto usunięte: By the way - z polskiego zbierałam w liceum notorycznie tróje za nieprzygotowanie do zajęć. Na koniec i tak dostawałam 5, bo omamiałam nauczyciela "filozofowaniem" i moją indywidualną interpretacją lektur. Trza się też sprytem niekiedy wykazać...szczególnie jak się jest wybitnie leniwym.
ja dostawalam za lektury (nudne) i wiersze 1 a z wypracowan zawsze 5
ja jakos mialam zawsze pomysl na pisanie ...teraz juz nic nie pisze bo brak mi weny .. mam tylko chyba ze 2-3 wiersze co sama pisalam i niedokonczona ksiazke
ja tam nie zagladam
ale nie dla mnie

życie życie jest nowelą
Konto usunięte: a u mnie babka kazala zawsze pisac min 2 kartki A4 a ja pisalam 4 hihi i zawsze tak ze kazala mi sie pozniej rozpisac bo gadala ze ja zaciekawilo ;]
że też ci się chciało ...
o tym też coś wiem
bez przesady ... nie dla większości lecz dla części ( wierze w Polską Młodzież !)