NieChceBycGrzeczna
NieChceBycGrzeczna
  26 Agosto 2008 (pierwszy post)

Witam :))

Mam do Was takie pytanie ;)
Moja młodsza siostra gdy szła do pierwszej gimnazjum była możliwość zapisania się na język rosyjski. Oczywiście dla chętnych. I było obiecywane dzieciom, że nie będzie się to wliczać do średniej. Przez całą pierwszą klasę było super, pięknie. Aż w drugiej klasie gimnazjum w pierwszym semestrze powiedziano im, że ocena z języka rosyjskiego będzie się wliczać do średniej. A przecież większość dzieciaków w pierwszej klasie olało sobie język rosyjski i była to dla nich lekcja = przerwa. Więc na koniec drugiej klasy obniżyło to dzieciom średnią.

Jak myślicie .
Czy to jest mądra decyzja?
Czy to tylko dzieci wyolbrzymiają sobie to, że ich skrzywdzili ?

xMargitx
xMargitx
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy to jest mądra decyzja? Czy to tylko dzieci wyolbrzymiają sobie to, że ich skrzywdzili ?

nie nie byla
nie
dla mnie zamiast olac to powinni sie wypisac z tego ;]
NieChceBycGrzeczna
NieChceBycGrzeczna
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: dla mnie zamiast olac to powinni sie wypisac z tego ;]

tylko jest problem w tym,że pani dyrektor nie wyraża na to zgody ;/
xMargitx
xMargitx
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: tylko jest problem w tym,że pani dyrektor nie wyraża na to zgody ;/

na upartego sie zgodzi .. po prostu musza chodzic dzien w dzien no i co przerwe az ustapi
NieChceBycGrzeczna
NieChceBycGrzeczna
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: na upartego sie zgodzi .. po prostu musza chodzic dzien w dzien no i co przerwe az ustapi

ojciec z jednej z uczennic wysłał sprawę do ministerstwa. Nic z tym nie zrobili ;/ . W naszym kraju nic dobrze nie zrobili. Taka smutna prawda ;/
xMargitx
xMargitx
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ojciec z jednej z uczennic wysłał sprawę do ministerstwa. Nic z tym nie zrobili ;/ . W naszym kraju nic dobrze nie zrobili. Taka smutna prawda ;/

slonce ja mialam kumpele co jej nie chcieli przeniesc z klasy do klasy ;] i jakos po 2 tyg lazenia za dyrem sie zgodzil dla swietego spokoju
NieChceBycGrzeczna
NieChceBycGrzeczna
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: slonce ja mialam kumpele co jej nie chcieli przeniesc z klasy do klasy ;] i jakos po 2 tyg lazenia za dyrem sie zgodzil dla swietego spokoju

trzeba nad tym pomyśleć :D hhe.
xMargitx
xMargitx
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: trzeba nad tym pomyśleć :D hhe.

pomoze w 100%
NieChceBycGrzeczna
NieChceBycGrzeczna
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: pomoze w 100%

licze na to . ale mimo wszystko nie powinni tego robić ;/
baskas4
baskas4
  26 Agosto 2008

wg mnie dzieciaki przesadzają. To takie ślepe dążenie do jak najwyższej średniej.
A pod koniec gimnazjum dyrekcja weźmie pod uwagę fakt, iż język ten byl dodatkowym językiem.

NieChceBycGrzeczna
NieChceBycGrzeczna
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: To takie ślepe dążenie do jak najwyższej średniej.

ale na koniec gimnazjum TEŻ im pomoże w wybraniu lepszej szkoły :) tak jak i punkty z egzaminu :))

Konto usunięte
Konto usunięte: A pod koniec gimnazjum dyrekcja weźmie pod uwagę fakt, iż język ten byl dodatkowym językiem.

jak tam nikt nic nie umie. nawet liter :)
Nivriti
Nivriti
  26 Agosto 2008

Nie powinni tak zrobic. Umowa to umowa.
Notabene mowiac- nienawidze rosyjskiego. To mój przedmiot obowiazkowy. Tak zadko sie spotyka go w szkolach, a akurat mnie to musialo spotkac. :ninja:

baskas4
baskas4
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jak tam nikt nic nie umie. nawet liter :)

to ja jaką cholerę wogóle się zapisywali skoro nie było obowiązkowe? :zonk:
NieChceBycGrzeczna
NieChceBycGrzeczna
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to ja jaką cholerę wogóle się zapisywali skoro nie było obowiązkowe?

wiesz. bo w tym gim jest taka zwałowa nauczycielka, co płacze na lekcjach, bo np. córka jej za mąż wychodzi [ psychopatka ] no i jak to dzieci brecht z niej mają ;]
xMargitx
xMargitx
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: tak jak i punkty z egzaminu :))

ja mialam jakies 98 a jestem w zawodowce
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.