Witam :))
Mam do Was takie pytanie ;)
Moja młodsza siostra gdy szła do pierwszej gimnazjum była możliwość zapisania się na język rosyjski. Oczywiście dla chętnych. I było obiecywane dzieciom, że nie będzie się to wliczać do średniej. Przez całą pierwszą klasę było super, pięknie. Aż w drugiej klasie gimnazjum w pierwszym semestrze powiedziano im, że ocena z języka rosyjskiego będzie się wliczać do średniej. A przecież większość dzieciaków w pierwszej klasie olało sobie język rosyjski i była to dla nich lekcja = przerwa. Więc na koniec drugiej klasy obniżyło to dzieciom średnią.
Jak myślicie .
Czy to jest mądra decyzja?
Czy to tylko dzieci wyolbrzymiają sobie to, że ich skrzywdzili ?
lista tematów
Język rosyjski .
Akurat rosysjki jest jednym z prostszych języków.
Gramatyka nieskomplikowana, słownictwo podobne do naszego.
Francuski jest chyba najtrudniejszy - nie mogłam przez to przebrnąć :)
Konto usunięte: jak tak patrzę na połowę tego forum, to wydaje mi się, że nawet zawodówka jest dla nich na zbyt wysokim poziomie.
Biorąc pod uwagę liczbę idiotów, których można spotkać na forach internetowych aż boję się pomyśleć jak to się przekłada procentowo na nasze społeczeństwo.
Konto usunięte: Biorąc pod uwagę liczbę idiotów, których można spotkać na forach internetowych aż boję się pomyśleć jak to się przekłada procentowo na nasze społeczeństwo.
można mieć nadzieję, że ci najmądrzejsi nie korzystają z forów

Konto usunięte: Akurat rosysjki jest jednym z prostszych języków.
najtrudniejsze jest chyba odczytanie tej cyrylicy. Później jest z górki.
Konto usunięte: Akurat rosysjki jest jednym z prostszych języków.
Nie jest trudny fakt

Ostatnio nauczyłam się słowackiego. pol wakacji mieszkalam ze Slowaczka. Ten jezyk bardzo przypadl mi do gustu. Podobny do polskiego, jednak o wiele zabawniejszy;)
Druga część mojej klasy uczy się tego języka. Mówią podobnie- że skomplikowany:)
Nie tylko