Scooter3217
Scooter3217
  23 Agosto 2008 (pierwszy post)

a jak to jest jak sie ma 18 lat to mozna juz na terenie szkoly palic normalnie?

arielosxD
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 12
arielosxD
  23 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a jak to jest jak sie ma 18 lat to mozna juz na terenie szkoly palic normalnie?

w podstawowkach i gimnazjach nie mozna palic a w szkolach pogimnazjalnych sa palarnie i tam mozesz nawet co przerwe palic ;p
poetess
poetess
  23 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: o Boze w kiblach to sie jaralo ze az siwo bylo. ale to bylo takie przymykanie nauczycieli na to bo i tak wiadomo ze nad tym nie zapanują.. toz i kolo szkoły palą. nauczyciele biegaja (zalezy jaka zmiana na dyżurze) zeby rozganiac dzieciarnię.. ale to nie znaczy ze ktos mówi: TAK PALCIE BO MACIE 18 LAT

No rozumiem, szkoła teoretycznie ma wychowywać nawet jeżeli ktos ma 18 lat, uczeń jest uczniem, z drugiej strony dorosłym człowiekiem, ale to inna para kaloszy.
uzak
uzak
  23 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No rozumiem, szkoła teoretycznie ma wychowywać nawet jeżeli ktos ma 18 lat, uczeń jest uczniem, z drugiej strony dorosłym człowiekiem, ale to inna para kaloszy.

to tak samo.. jak jest ze do gimnazjum człowiek ma obowiązek sie uczyc. pozniej nie..
ale z drugiej strony człowiek musi sie edukowac do ukonczenia pełnoletności. wiec i tak musi cos robic po gimnazjum.. te zasady są tak głupie ze szok..
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  23 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no nie wiem.. pierwsze słysze zeby w liceum było mozna..

Skoro ktoś skończył 18 lat to jego sprawa czy pali czy nie .
Byle żeby nie robił tego w budynku
Tak samo przecież jest na uczelniach
DarusiaxDDD
DarusiaxDDD
  23 Agosto 2008

Nie bo to demoralizuje młodzież..
No jak chodzisz wiesz z o wiele młodszymi

poetess
poetess
  23 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to tak samo.. jak jest ze do gimnazjum człowiek ma obowiązek sie uczyc. pozniej nie.. ale z drugiej strony człowiek musi sie edukowac do ukonczenia pełnoletności. wiec i tak musi cos robic po gimnazjum.. te zasady są tak głupie ze szok..

Z tego co wiem, to czlowiek w Polsce ma obowiązek się uczyć do 18 roku życia a nie do ukończenia gimnazjum :woot:
Jak byś to zmienila? moim zdaniem do 18. to minimum
BossPiT
BossPiT
  23 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a jak to jest jak sie ma 18 lat to mozna juz na terenie szkoly palic normalnie?

u mnie niestety nie mozna i co najlepsze wszyscy pala przed szkola czasem nauczyciel wychodzi i zagania do dyra co jest dla mnie komiczne jezeli jestem pełnoletni... w niektorych szkolach sa palarnie(chodzilem do takiej szkoly 2oddzielne palarnie dla uczniow i nauczycieli) nikogo nie interesuje czy chlopak ma 16 czy 20. W swojej aktualnej szkole staram sie wychodzic jezeli jest zima wiadomo w bluzie wyskoczyc na mroz nie bardzo to do kibla sie chodzi
poetess
poetess
  23 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Skoro ktoś skończył 18 lat to jego sprawa czy pali czy nie . Byle żeby nie robił tego w budynku Tak samo przecież jest na uczelniach

No teoretycznie tak to powinno wyglądac, ale wiesz, na studiach to już wszyscy są dorosłymi ludźmi, a w LO 1/3, więc może rzeczywiście starają się to kontrolować, zeby nie demoralizować tej niepełnoletniej reszty :woot:
uzak
uzak
  23 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Z tego co wiem, to czlowiek w Polsce ma obowiązek się uczyć do 18 roku życia a nie do ukończenia gimnazjum

jest to i to..
chodzi mi wlasnie o to ze jedno drugie wyklucza.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak byś to zmienila?

a to nie moja działka.

Konto usunięte
Konto usunięte: Tak samo przecież jest na uczelniach

na uczelniach są palarnie.
a poza szkolła w liceum jak sie pali tez obnizają zachowanie :zonk:
DominiczkaB
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 18
DominiczkaB
  23 Agosto 2008

zalezy od szkoly.

Don't take life too seriously, you'll never get out alive.

poetess
poetess
  23 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jest to i to.. chodzi mi wlasnie o to ze jedno drugie wyklucza.

Fakt, wychodzi na to, że człowiek ma się uczyć minimum do ukończenia gimnazjum i minimum do ukonczenia 18 .
Parodia.
Wychodzi na to, jakby dawali mu na zapas 2 lata kiblowania :ninja:
ramzes812
ramzes812
  23 Agosto 2008
Konto usunięte

Pic tez mozna, ale to żałosne
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  23 Agosto 2008

powinni dawać premie dla niepalących

...Ignorance is bliss...
poetess
poetess
  23 Agosto 2008
RexMundi
RexMundi: powinni dawać premie dla niepalących

Może po dodatkowej 6 z każdego przedmiotu? :mrgreen:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  23 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Może po dodatkowej 6 z każdego przedmiotu?

albo niepalący mogli by wyznaczać palaczy których usadzić z jakiegoś przedmiotu
...Ignorance is bliss...
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.