a jak to jest jak sie ma 18 lat to mozna juz na terenie szkoly palic normalnie?
lista tematów
sprawa papierosowa strona 2 z 8
Konto usunięte: o Boze w kiblach to sie jaralo ze az siwo bylo.
ale to bylo takie przymykanie nauczycieli na to bo i tak wiadomo ze nad tym nie zapanują.. toz i kolo szkoły palą. nauczyciele biegaja (zalezy jaka zmiana na dyżurze) zeby rozganiac dzieciarnię.. ale to nie znaczy ze ktos mówi: TAK PALCIE BO MACIE 18 LAT
No rozumiem, szkoła teoretycznie ma wychowywać nawet jeżeli ktos ma 18 lat, uczeń jest uczniem, z drugiej strony dorosłym człowiekiem, ale to inna para kaloszy.
Konto usunięte: No rozumiem, szkoła teoretycznie ma wychowywać nawet jeżeli ktos ma 18 lat, uczeń jest uczniem, z drugiej strony dorosłym człowiekiem, ale to inna para kaloszy.
to tak samo.. jak jest ze do gimnazjum człowiek ma obowiązek sie uczyc. pozniej nie..
ale z drugiej strony człowiek musi sie edukowac do ukonczenia pełnoletności. wiec i tak musi cos robic po gimnazjum.. te zasady są tak głupie ze szok..
Konto usunięte: to tak samo.. jak jest ze do gimnazjum człowiek ma obowiązek sie uczyc. pozniej nie..
ale z drugiej strony człowiek musi sie edukowac do ukonczenia pełnoletności. wiec i tak musi cos robic po gimnazjum.. te zasady są tak głupie ze szok..
Z tego co wiem, to czlowiek w Polsce ma obowiązek się uczyć do 18 roku życia a nie do ukończenia gimnazjum

Jak byś to zmienila? moim zdaniem do 18. to minimum
u mnie niestety nie mozna i co najlepsze wszyscy pala przed szkola czasem nauczyciel wychodzi i zagania do dyra co jest dla mnie komiczne jezeli jestem pełnoletni... w niektorych szkolach sa palarnie(chodzilem do takiej szkoly 2oddzielne palarnie dla uczniow i nauczycieli) nikogo nie interesuje czy chlopak ma 16 czy 20. W swojej aktualnej szkole staram sie wychodzic jezeli jest zima wiadomo w bluzie wyskoczyc na mroz nie bardzo to do kibla sie chodzi
Konto usunięte: Skoro ktoś skończył 18 lat to jego sprawa czy pali czy nie .
Byle żeby nie robił tego w budynku
Tak samo przecież jest na uczelniach
No teoretycznie tak to powinno wyglądac, ale wiesz, na studiach to już wszyscy są dorosłymi ludźmi, a w LO 1/3, więc może rzeczywiście starają się to kontrolować, zeby nie demoralizować tej niepełnoletniej reszty

Konto usunięte: Z tego co wiem, to czlowiek w Polsce ma obowiązek się uczyć do 18 roku życia a nie do ukończenia gimnazjum
jest to i to..
chodzi mi wlasnie o to ze jedno drugie wyklucza.
a to nie moja działka.
na uczelniach są palarnie.
a poza szkolła w liceum jak sie pali tez obnizają zachowanie