pauluss99
pauluss99
  16 Mayo 2011 (pierwszy post)

Na maturę z j.polsiego trzeba mieć konspekt czy wystarczy jak się wcześniej oddało opis bibliograficzny? POTRZEBUJE SZYBKIEJ OPDPOWIEDZI PROSZE!

explorator666
explorator666
  16 Mayo 2011

nie trzeba mieć-jesli nie potrzebujesz

pauluss99
pauluss99
  16 Mayo 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ie trzeba mieć-jesli nie potrzebujesz

a zdawałes mature? Bo ja pamietam ze 3 miesiace temu oddawalam opis bibliograficzny i nauczycielka nam mowila ze na podstawie tego bd nam zadawac pytania a teraz mam metlik w glowie bo kolezanka mi namacila ze trzeba miec jakis konspekt albo plan wypowiedzi i juz sama nie wiem ;(((((
explorator666
explorator666
  16 Mayo 2011

zdawałem 6 dni temu i zdałem na 80%, oddałem im tylko 3 egzemplarze bibliografii, potem na egzaminie dali mi jedna abym z niej korzystał...ale i tak nie korzystałem.

No tak z tej bibliografii MOGĄ (ale nie muszą) zadać Ci pytanie z tego naukowego opracowania tematu. (u mnie na szczęscie nie zadali) Np. jak wykorzystałaś ksiązki zawarte w literaturze przedmiotu lub co autor napisał tam o jakiejś książce.itp...

nam też gadała nauczycielka że trzeba znać tą bibliografie bo bedą na pewno z tego pytali, miałem ponad 5 obrazów w prezentacji to tez mi mowiła że musze znać jakąs taka profesjonalną interpretacje tych obrazów bo inaczej źle je zinterpretuje i pkt mi odejmą... jednym słowem gówno prawda... obrazy po prostu opisałem co na nich widzę i co autor mógł mieć na mysli i nie musiałem sie do niczego ustosunkowywać itp.

planu prezentacji nie trzeba mieć -ja nie miałem bo nie potrzebny mi był (miałem prezentacje multimedialną) plan to dobry jest jak tam stoisz i mówisz z pamięci, to zeby sie nie pogubić spogladasz w punkt i go omawiasz. ja omawiałem slajdy z ekranu.

nie wiem przypadkiem czy konspekt i plan wypowiedzi to nie jest to samo...tak mi sie zdaje.
Ale nie trzeba tego mieć jak nie chcesz.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.