witam ;)
mam do was takie pytanie - jakie trzeba miec wyksztalcenie, aby zaciagnac sie do wojska polskiego? jaka szkole trzeba skonczyc po gimnazjum? wystarczy zawodowka, czy trzeba do jakiejs innej isc?
wojsko
u mnie jest cos takiego w technikum jak klasa wojskowa ( profil informatyk)
wujek google Ci powie ;)
Z wojskiem to teraz ciężko, przynajmniej u mnie. 3/4 mojej klasy chciało iść, ale nie biorą teraz :p
jesli chcesz isc do wojska to tylko i wylacznie po jakiejs szkolce z tym zwiazana, aktualnie idziesz do woja i po maksymalnie 12 latach cie zwalniaja, wychodzisz sobie po trzydziestce bez wiekszego wyksztalcenia emerytury i tym podobnych z woja
ludzie ida po zawodowkach, ale co z tego-np przyklad znajomego ktoremu trafilo sie tak, ze go zwolnili a akurat zona i dwojka dzieci na utrzymaniu i co teraz? ;] POSZEDL DO SZKOLY zaczal kontynuuowac nauke bo inaczej w wojsku nie ma przyszlosci, nie teraz
i nie w Polsce

Bo moim zdaniem to do woja powinny iść wyselekcjonowane osoby

wiecie... z powołaniem

Dokładnie to nie pamiętam.. Ale jak pójdziesz do woja tylko po średniej ,to większego stanowiska nie otrzymasz .
Jeśli Cię to pasjonuję to najlepiej pójdź do jakiegoś liceum wojskowego,a potem na oficerską.

Żeby iść do wojska musisz mieć maturę :) bez matury teraz nie biorą :D Najlepiej skończ sobie po maturze szkołę podoficerską, lub jeśli jesteś troszkę zdolniejszy to oficerską i wtedy masz wyższy stopień, a co za tym idzie większa kasa :) Do szkół podoficerskich na chwilę obecną nabory są wstrzymane, ale kiedyś muszą się otworzyć :D
Kierowco uważaj na motocyklistów
http://www.youtube.com/watch?v=yQZq2xz1vb4&feature=related