DagixFire
DagixFire
  2 Noviembre 2009 (pierwszy post)

witam ;)
mam do was takie pytanie - jakie trzeba miec wyksztalcenie, aby zaciagnac sie do wojska polskiego? jaka szkole trzeba skonczyc po gimnazjum? wystarczy zawodowka, czy trzeba do jakiejs innej isc?

ToxicLolipop
ToxicLolipop
  2 Noviembre 2009

u mnie jest cos takiego w technikum jak klasa wojskowa ( profil informatyk)
wujek google Ci powie ;)

Sardyn
Sardyn
  2 Noviembre 2009

Z wojskiem to teraz ciężko, przynajmniej u mnie. 3/4 mojej klasy chciało iść, ale nie biorą teraz :p

Fobia
Fobia
  2 Noviembre 2009

poczytaj rekrutację WAT :)

mamfajnynick
mamfajnynick
  3 Noviembre 2009

jesli chcesz isc do wojska to tylko i wylacznie po jakiejs szkolce z tym zwiazana, aktualnie idziesz do woja i po maksymalnie 12 latach cie zwalniaja, wychodzisz sobie po trzydziestce bez wiekszego wyksztalcenia emerytury i tym podobnych z woja

ludzie ida po zawodowkach, ale co z tego-np przyklad znajomego ktoremu trafilo sie tak, ze go zwolnili a akurat zona i dwojka dzieci na utrzymaniu i co teraz? ;] POSZEDL DO SZKOLY zaczal kontynuuowac nauke bo inaczej w wojsku nie ma przyszlosci, nie teraz

HardRockLola
HardRockLola
  3 Noviembre 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: j w wojsku nie ma przyszlosci, nie teraz

i nie w Polsce :nie:

Konto usunięte
Konto usunięte: Z wojskiem to teraz ciężko, przynajmniej u mnie. 3/4 mojej klasy chciało iść, ale nie biorą teraz :p

Bo moim zdaniem to do woja powinny iść wyselekcjonowane osoby :tak:
wiecie... z powołaniem :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: wystarczy zawodowka, czy trzeba do jakiejs innej isc?

Dokładnie to nie pamiętam.. Ale jak pójdziesz do woja tylko po średniej ,to większego stanowiska nie otrzymasz .
Jeśli Cię to pasjonuję to najlepiej pójdź do jakiegoś liceum wojskowego,a potem na oficerską. :tak:
TranceMark
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
TranceMark
  3 Noviembre 2009

Żeby iść do wojska musisz mieć maturę :) bez matury teraz nie biorą :D Najlepiej skończ sobie po maturze szkołę podoficerską, lub jeśli jesteś troszkę zdolniejszy to oficerską i wtedy masz wyższy stopień, a co za tym idzie większa kasa :) Do szkół podoficerskich na chwilę obecną nabory są wstrzymane, ale kiedyś muszą się otworzyć :D

StworzonaByCieszyc
StworzonaByCieszyc
  3 Noviembre 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: jakie trzeba miec wyksztalcenie, aby zaciagnac sie do wojska polskiego

idz do WKU i sie dowiedz. ;)
HardRockLola
HardRockLola
  3 Noviembre 2009
TranceMark
TranceMark: na chwilę obecną nabory są wstrzymane, ale kiedyś muszą się otworzyć :D

A wiesz może dlaczego zostały wstrzymane ?
TranceMark
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
TranceMark
  14 Noviembre 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: A wiesz może dlaczego zostały wstrzymane ?

zostały wstrzymane ponieważ państwo nie ma na to kasy :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.