Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 126 z 256
no tak, ale samych wierszy to nie chciałam brać- chciałam, żeby praca była dość hmm.. 'treściwa".
ale jakie pytania mniej więcej moga mi zadać do tematu:
"omów literacki portret syna, analizując utwory z różnych epok"
chyba mogą

ściema była ;P spojrzałem na pierwsze lepsze i powiedziałem, że naprowadziło mnie na to, jak mam napisać tą prezentację i pomogło w zrozumieniu lektury ;P
bo jedni własnie mówią, że mogą, inni że nie.. no cóż, może jakoś wybrnę, jeszcze poczytam streszczenia szczegółowe :)
hehe, czyli lanie wody :) wydaje mi się, że jak się nie wie co mówić, lepiej mówić cokolwiek niż nic, zawsze to można wybrnąć :)
dasz radę ;] mogą też spytać czy zgadzasz się z postawą bohatera itp ;]
a jak

np. jak mnie spytali czemu wziąłem wiersz do tych 3 dramatów, to im odpowiedziałem "żeby prezentacja była dłuższa"

więc bez nerwów, ciężko jest tego nie zdać ;]
Ja miałam dzisiaj na ustnym bardzo fajne pytania..
1. Która z przedstawionych par małżeńskich mogłaby posłużyc za przykład dla ludzi, których małżeństwo idzie w kierunku rozwodu np. gwiazd rozwodzących się dwa miesiace po ślubie??
2. Jakie powinno byc moje wymarzone, idealne małżeństwo w przyszłosci??
Drugie pytanie mnie rozwaliło, ale były fajne, bo takie dosyc życiowe
powiem wam szczerze że troche sie bałam majcy, a okazało się że była bardzo łatwa
ale jeśli taki poziom będzie w przyszłym roku to procent jaki zda majce bedzie poniżej 4% w skali kraju
dlatego uważam że majca powinna być nieobowiązkowa ;)
Świat nie miał początku i nie będzie miał końca. Ruch jest wieczny, tak jak i czas, który go mierzy; pojęcie teraźniejszości zawiera pojęcie przeszłości i przyszłości.