margotka
margotka
  4 Mayo 2009 (pierwszy post)

Moi Drodzy...

w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...

i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!

piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.

Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...:mrgreen:

Kamaa08
Kamaa08
  13 Mayo 2009

mogą mnie zapytać szczegółowych rzeczy z lektury nie na temat który wybrałam? nie znoszę dziadów, a niestety mam w bibliografii.

Konto usunięte
Konto usunięte: które opracowanie mi najbardziej pomogło w napisaniu tej prezentacji ;]

co odpowiedziałeś? nie pamiętam już dokładnie tych opracowań, dawno pisałam...
Kamaa08
Kamaa08
  13 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: wiem o czym mowic wiec zawsze cos tam sie wybredzi:)

też wiem, bo nie dość, że mam łatwy temat, to jeszcze przyzwoite letury [oprócz dziadów]
lolipopHs
lolipopHs
  13 Mayo 2009
Kamaa08
Kamaa08: [oprócz dziadów]

ja tez. nie znasze i nigy nie czytalam tej ksiazki i nie mam zamiaru. :)

Dzieki Bogu za takie cus jak wiersze:)
Kamaa08
Kamaa08
  13 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ja tez. nie znasze i nigy nie czytalam tej ksiazki i nie mam zamiaru. :) Dzieki Bogu za takie cus jak wiersze:)

no tak, ale samych wierszy to nie chciałam brać- chciałam, żeby praca była dość hmm.. 'treściwa".

ale jakie pytania mniej więcej moga mi zadać do tematu:
"omów literacki portret syna, analizując utwory z różnych epok"
thomas893
thomas893
  13 Mayo 2009
Kamaa08
Kamaa08: mogą mnie zapytać szczegółowych rzeczy z lektury nie na temat który wybrałam? nie znoszę dziadów, a niestety mam w bibliografii.

chyba mogą :woot:

Kamaa08
Kamaa08: co odpowiedziałeś? nie pamiętam już dokładnie tych opracowań, dawno pisałam...

ściema była ;P spojrzałem na pierwsze lepsze i powiedziałem, że naprowadziło mnie na to, jak mam napisać tą prezentację i pomogło w zrozumieniu lektury ;P
Kamaa08
Kamaa08
  13 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: chyba mogą

bo jedni własnie mówią, że mogą, inni że nie.. no cóż, może jakoś wybrnę, jeszcze poczytam streszczenia szczegółowe :)

Konto usunięte
Konto usunięte: ściema była ;P spojrzałem na pierwsze lepsze i powiedziałem, że naprowadziło mnie na to, jak mam napisać tą prezentację i pomogło w zrozumieniu lektury ;P

hehe, czyli lanie wody :) wydaje mi się, że jak się nie wie co mówić, lepiej mówić cokolwiek niż nic, zawsze to można wybrnąć :)
thomas893
thomas893
  13 Mayo 2009
Kamaa08
Kamaa08: bo jedni własnie mówią, że mogą, inni że nie.. no cóż, może jakoś wybrnę, jeszcze poczytam streszczenia szczegółowe :)

dasz radę ;] mogą też spytać czy zgadzasz się z postawą bohatera itp ;]

Kamaa08
Kamaa08: hehe, czyli lanie wody :) wydaje mi się, że jak się nie wie co mówić, lepiej mówić cokolwiek niż nic, zawsze to można wybrnąć :)

a jak :rock: dobra ściema nie jest zła :mrgreen:
np. jak mnie spytali czemu wziąłem wiersz do tych 3 dramatów, to im odpowiedziałem "żeby prezentacja była dłuższa" :ziober2:
więc bez nerwów, ciężko jest tego nie zdać ;]
Kamaa08
Kamaa08
  13 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: dasz radę ;] mogą też spytać czy zgadzasz się z postawą bohatera itp ;]

oo, takie coś to bym chciała :)

Konto usunięte
Konto usunięte: a jak dobra ściema nie jest zła

ściema to podstawa :rock:

no niby lajcik, głownie lanie wody ale i tak stresa mam. angol już za mną ale polskiego sie bardziej boję :and:
Aniunia47
Aniunia47
  13 Mayo 2009

Ja miałam dzisiaj na ustnym bardzo fajne pytania..
1. Która z przedstawionych par małżeńskich mogłaby posłużyc za przykład dla ludzi, których małżeństwo idzie w kierunku rozwodu np. gwiazd rozwodzących się dwa miesiace po ślubie??
2. Jakie powinno byc moje wymarzone, idealne małżeństwo w przyszłosci??
Drugie pytanie mnie rozwaliło, ale były fajne, bo takie dosyc życiowe :mrgreen:

Kamaa08
Kamaa08
  13 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja miałam dzisiaj na ustnym bardzo fajne pytania..

super pytanka :tak: można było puścić wodze fantazji :)
kaszubskiSZEJK
kaszubskiSZEJK
  13 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy ktoś zdaje tutaj jeszcze rozszerzoną fizykę? bo padam z nerwów :P

ja zdaję :ninja:
89wenus
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
89wenus
  14 Mayo 2009

powiem wam szczerze że troche sie bałam majcy, a okazało się że była bardzo łatwa :tak:

ale jeśli taki poziom będzie w przyszłym roku to procent jaki zda majce bedzie poniżej 4% w skali kraju :smutny:

dlatego uważam że majca powinna być nieobowiązkowa ;)

Świat nie miał początku i nie będzie miał końca. Ruch jest wieczny, tak jak i czas, który go mierzy; pojęcie teraźniejszości zawiera pojęcie przeszłości i przyszłości.

kaszubskiSZEJK
kaszubskiSZEJK
  14 Mayo 2009
89wenus
89wenus: powiem wam szczerze że troche sie bałam majcy, a okazało się że była bardzo łatwa ale jeśli taki poziom będzie w przyszłym roku to procent jaki zda majce bedzie poniżej 4% w skali kraju dlatego uważam że majca powinna być nieobowiązkowa ;)

jaka majca :zonk:

co do fizyki roz. to 60% będzie :rock:
x5xBlAcKxAnGeLx5x
x5xBlAcKxAnGeLx5x
  14 Mayo 2009
89wenus
89wenus: majcy,

:woot: a co to niby majca? :woot:

ej ludzie drodzy, ile sie uczyliscie prezentacji na polski? :woot:
ja mam 4 strony, mature za tydzien, a natchnienia w ogole :wtf:
Aniunia47
Aniunia47
  14 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ej ludzie drodzy, ile sie uczyliscie prezentacji na polski? ja mam 4 strony, mature za tydzien, a natchnienia w ogole

3, 5 strony - razem pewno z 4 godzinki by wyszły..
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.