19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008 (pierwszy post)

jest ktos moze na forum co poszedl na studia humanistyczne? mam pytanie, czy brali wam pod uwage oceny ze swiadectwa czy bardziej liczyla sie raczej matura? i czy idac na studia humanistyczne patrza na oceny te co ida mi na swiadectwo po 2 klasie czyli np. chemia, fizyka, geografia, PO itp.?

Ader
Ader
  13 Octubre 2008

na żadne oceny się nie patrzy.
Liczy się Twój wynik maturalny.
Świadectwo z III klasy jest pro forma.

Deathbreaker
Deathbreaker
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jest ktos moze na forum co poszedl na studia humanistyczne? mam pytanie, czy brali wam pod uwage oceny ze swiadectwa czy bardziej liczyla sie raczej matura? i czy idac na studia humanistyczne patrza na oceny te co ida mi na swiadectwo po 2 klasie czyli np. chemia, fizyka, geografia, PO itp.?

Nie nie patrzą po 2 klasie bo oni biorą tylko świadectwo ukończenia szkoły no i to ile na maturce pkt. miałaś. A co Ty już takie pytania zadajesz 91 rocznik...
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie nie patrzą po 2 klasie bo oni biorą tylko świadectwo ukończenia szkoły no i to ile na maturce pkt. miałaś. A co Ty już takie pytania zadajesz 91 rocznik...

no bo mi sie w tym roku konczy az 7 przedmiotow i te oceny ida na swiadectwo maturalne, wiec chcialam jak najlepsze oceny miec ^^ ale skoro nie biora pod uwage, to chyba jak wyjde na trojki to zle nie bedzie?
Ader
Ader
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no bo mi sie w tym roku konczy az 7 przedmiotow i te oceny ida na swiadectwo maturalne, wiec chcialam jak najlepsze oceny miec ^^ ale skoro nie biora pod uwage, to chyba jak wyjde na trojki to zle nie bedzie?

może mieć równie dobrze i same dwóje. Matura jest podstawą do studiowania ;-)
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Ader
Ader: może mieć równie dobrze i same dwóje. Matura jest podstawą do studiowania ;-)

dzieki dzieki :D :) przydatne wiadomosci! :)) :) huh ^^ ulzylo troszke mi :)
Deathbreaker
Deathbreaker
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no bo mi sie w tym roku konczy az 7 przedmiotow i te oceny ida na swiadectwo maturalne, wiec chcialam jak najlepsze oceny miec ^^ ale skoro nie biora pod uwage, to chyba jak wyjde na trojki to zle nie bedzie?

No to jeszcze zależy gdzie idziesz , bo może być np. konkurs świadectw. Ale ogólnie raczej nie biorą pod uwagę swiadectwa , musi być tylko ,że szkołe ukończyłaś.
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: musi być tylko ,że szkołe ukończyłaś

hmm... mysle ze ukonczyc to dam rade :mrgreen:
uzak
uzak
  14 Octubre 2008

wynik maturalny sie liczy. jestem na filologii polskiej z historią i archiwistyką. ale wszedzie jest tak samo.

balladka
balladka
  15 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jest ktos moze na forum co poszedl na studia humanistyczne?

Studiuję dziennikarstwo, przy naborze brane pod uwagę były jedynie wyniki egzaminu maturalnego.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.