mam do zrobienia projekt na angielski a nie bardzo kminie tego języka. chodzi o to w nim żeby wybrać sobie jakiś sport np. piłka nożna [taki wybrałem] i go opisać w/g punktów:
1.ogólny opis
2.początki tego sportu
3.ekwipunek
4.bezpieczeństwo,zagrożenia
5.gdzie można się tego nauczyć ?
angielski
1.piłka nożna jest sportem zespołowym,gdzie gra 11 osób.piłka nożna jest najpopularniejszym sportem na świecie.
2.Właśnie w Anglii w połowie XIX wieku zainaugurowano pierwsze rozgrywki. Tam też, w połowie wieku, po raz pierwszy spisano przepisy gry w piłkę nożną. Miały one na celu ujednolicenie zasad gry, której licznie oddawali się angielscy studenci i uczniowie prywatnych szkół
3.każdy piłkarz posiada strój, korki, ochraniacze, getry.oprócz tego żeby grać jest potrzebna piłka.
4.Niebezpieczne zagrania, zwane faulami (ang. foul) są karane rzutami wolnymi lub rzutami karnymi jeżeli faul był w polu karnym dla drużyny zawodnika faulowanego.
5.dobrej gry w piłkę można się nauczyć po przez oglądanie meczy w tv, oraz trenowanie w klubach piłkarskich.każdy kto chce się nauczyć grać musi też sam trenować np. z kolegami na podwórku.
ehh...
Ja bym poradziła tobie :
www.translate.google.pl
lub
www.ling.pl
A co my słownik żeby tłumaczyc ? ;/
Nie lepiej na wikipedie wejść i pokazać strone w języku angielkim,i stamtą coś wybrać? ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Association_football