Powiedzcie mi jaki sens jest iść do liceum policyjnego skoro zeby wstapic do policji wystarczy miec byle jakie liceum ukonczone z matura ?
lista tematów
Policja strona 1 z 2
Żeby iść do policji musisz przejść test sprawnościowy. W liceum policyjnym bardzo dobrze Cię do niego przygotują, dodatkowo (mówię teraz na przykładzie Liceum Wojskowo-Policyjnego) można poznać sztuki walki, masz zajęcia na strzelnicy itp. A co do nauki to lipa poziom jest zazwyczaj niski, bo tam uwagę bardziej zwracają na zajęcia sprawnościowe. Np. warunkiem zaliczenia roku w niektórych takich liceach jest odbycie obozu tygodniowego ( czyli tarzanie w piachu, nocna pobudka i 12 km biegu przez las, kopanie schronów) :] A więc wybór należy do Ciebie :P Na pewno sens jakiś to ma, bo gdyby nie miało to by takie licea nie powstawały :)
aaPaulinka: Żeby iść do policji musisz przejść test sprawnościowy. W liceum policyjnym bardzo dobrze Cię do niego przygotują, dodatkowo (mówię teraz na przykładzie Liceum Wojskowo-Policyjnego) można poznać sztuki walki, masz zajęcia na strzelnicy itp. A co do nauki to lipa poziom jest zazwyczaj niski, bo tam uwagę bardziej zwracają na zajęcia sprawnościowe. Np. warunkiem zaliczenia roku w niektórych takich liceach jest odbycie obozu tygodniowego ( czyli tarzanie w piachu, nocna pobudka i 12 km biegu przez las, kopanie schronów) :] A więc wybór należy do Ciebie :P Na pewno sens jakiś to ma, bo gdyby nie miało to by takie licea nie powstawały :)
Nareszcie ktos po ludzku odp xD
Oo widzisz, o tym nie pomyslalam. Bo pewnie tych zajec sportowych jest wiele ;p Dzieki xD
nie wiem jak jest w szkole policyjnej, ale w tych liceach oficerskich jest tak, że kończąc szkołę masz już jakiś wyższy stopień. Może tak samo jest w policji, nie wiem.
Myślę jednak, że po szkole policyjnej, będziesz miała większe szanse otrzymania tejże pracy.
Dorqa: Powiedzcie mi jaki sens jest iść do liceum policyjnego skoro zeby wstapic do policji wystarczy miec byle jakie liceum ukonczone z matura ?
zeby pokazać prestiż?

wydaje mi sie jednak ze jakis sens jest.. na takiego przyszłego policjanta po specjalnej szkole