xZapachPomaranczyx
xZapachPomaranczyx
  9 Octubre 2008 (pierwszy post)
Temat -> patrz.
Macie jakies swoje skuteczne sposoby?
Moze sami rowniez szukacie?
Podzielcie sie. (;

Ja np. zaginam kartke w polowie i po jednej stronie pisze slowko po polsku, a po drugiej w innym jezyku - tak sie sama ucze. Rarytasem jest, jesli ktos ma ochote mnie odpytac, ale to jest rzadkosc.
dziewczyna4169
dziewczyna4169
  9 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nauka słówek

na jutro mam się nauczyć słówek z Niemieckiego :and:
L3Xa
L3Xa
  9 Octubre 2008

to co mam sie nauczyc wypisuje na kartce i ucze sie z kartki lepiej mi wchodzi

kojot727
kojot727
  10 Octubre 2008

Najlepiej jest się uczyć z kartki,ale w ciszy i spokoju!!! :nutki: Lepiej się wtedy utrwala!!!

in2eternity
in2eternity
  10 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Temat -> patrz. Macie jakies swoje skuteczne sposoby? Moze sami rowniez szukacie? Podzielcie sie. (;

jesli masz do nauczenia sie 100 slowek najlepiej uczyc sie grupkami, np po 5 jak sie nauczysz pieciu jedziesz piec nastepnych.
wajsik89
wajsik89
  10 Octubre 2008
xZapachPomaranczyx, robiłem dokładnie tak jak Ty, dobry sposób, trochę czasu trzeba poświęcić na zrobienie karteczek, ale opłaca się. Potrafiłem z jakieś 300 słówek się nauczyć, bardzo dobry sposób.
xXxRunTheShowxXx
xXxRunTheShowxXx
  10 Octubre 2008

zawsze jak mam sie nauczyć jakiś słówek lub czegokolwiek innego pisze to sobie na kartce i ucze sie z tego...troche głupio bo z zeszytu czy ksiazki nauczyc sie nie umiem musze miec to na kartce przepisane a samo przepisanie czasem zajmuje dużo czasu;/

xBumCykCyk
xBumCykCyk
  10 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a samo przepisanie czasem zajmuje dużo czasu;/

przepisując utrwalasz sobię ;))
agniesiaO3
agniesiaO3
  10 Octubre 2008

jeszcze jak się pisze kolorowymi długopisami to się wzrokowo zapamiętuje

aaPaulinka
aaPaulinka
  10 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jesli masz do nauczenia sie 100 slowek najlepiej uczyc sie grupkami, np po 5 jak sie nauczysz pieciu jedziesz piec nastepnych.

jak dla mnie najlepszy sposób ;) zawsze tak robię :)
YeoopA3
YeoopA3
  10 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Macie jakies swoje skuteczne sposoby?

ja nie mam problemów z tym. samo mi wchodzi (;
foccowme
foccowme
  11 Octubre 2008

mam słowniczek memo plus w którym moge sobie dostosowywać/grupować/[isać słówka, a ze ejstem wzrokowcem to piszac na kompie zapamietuje to co widze na monitorze

uzak
uzak
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Macie jakies swoje skuteczne sposoby?

po prostu się ucze. to jest najlepszy sposób na nauczenie. medytacje modlitwy zeby samo wlazło do głowy czy słownik/ksiązka/zeszyt pod poduszką raczej nie pomogą.. a to ostatnie jeszcze nie pozwoli nam się dobrze wyspac :and:
kisia12333
kisia12333
  11 Octubre 2008

Najgorzej jest sie nauczyc slowek:(;)(

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.