Dear Catrin
I?m in Paris. I?m arrive this morning. I'm in Hotel Costa Del Sol . This is very nice Hotel . He has beatiful rooms and delicious food .
Tomorow i will go to shopping . I hope You are happy and have a good time like me .
I Miss You
Dear Max
lista tematów
Angielski POcztowka :) SPrawdzie Czy dobrze :) strona 1 z 2
mi sie tez tak wydaje ze sa bledy.... cos mi nie pasuje z tymi I'm ale moze sie myle musialabym sobie na spokojnie to poprzypominac bo troche mi sie pozapominalo ...teraz niemca musze sie uczyc.... :|
I've arrived this morning. (czas przeszly :P)
5 zdanie napisalbym tak: Rooms got great view and food in hotel is just delicious ;P w nastepnym zdaniu powinno byc Tommorow i will go shopping (bez tego to)
Tak to powinno wyglądać w całości;)
Dear Catrin,
I am in Paris and I have arrived this morning. I am in the hotel named Costa Del Sol. There are beautiful rooms here and the food is really delicious. Tomorrow I am going to go shopping. I hope you are happy and have a good time just like me.
łooo Jezu ile tu błędów
I'm in Hotel Costa del Sol in Paris. I've arrived this morning.
It's a very nice place. It has beautiful rooms and the food is delicious.
Tomorow I'm going to go shopping. I hope you are happy and have a good time just like me.
Love
Max
Konto usunięte: oczywiście, że powtarzamy, musi pojawić się orzeczenie, "going to" tego nie zastąpi.... tzn. "mam zamiar", "planuję"
nie powtarza się. piszemy "I'm going shopping tomorrow" jako w czasie Present Continuous, a nie jako w zamiarach dlatego, że czas Present Continuous również oznacza plany a tłumaczymy to jako "Jutro idę na zakupy".
Konto usunięte: nie powtarza się. piszemy "I'm going shopping tomorrow" jako w czasie Present Continuous, a nie jako w zamiarach dlatego, że czas Present Continuous również oznacza plany a tłumaczymy to jako "Jutro idę na zakupy".
ok nie kłócę się...skoro tak twierdzisz... mnie tak tłumaczono przez 6 lat nauki angielskiego, tak pisałam na maturze potem używałam tego zwrotu często i nigdy nie zwrócono mi uwagi, że tu jest błąd...