hej:*
jak tam życie mija kochani?
mam zadanie na filozofię, myślę i nic nie potrafię wyskrobać:/
może Wy macie jakieś pomysły?
'czy człowiek żyjący bez marzeń może być szczęsliwy?' jeśli tak to dlaczego, a jeśli nie, rwónież prosiłabym o uzasadnienie tej wypowiedzi.
całuję.
Naa.
lista tematów
marzenia
http://www.photoblog.pl/rudx/
mój Ci on :D
Aż tak nauczyć się modlić, że nie będzie już nam potrzebna modlitwa. Że modlitwą stanie się każdy nasz oddech, każde westchnienie, każda myśl, każda praca, każdy uczynek, każdy uśmiech...
Aż tak nauczyć się modlić, że nie będzie już nam potrzebna modlitwa. Że modlitwą stanie się każdy nasz oddech, każde westchnienie, każda myśl, każda praca, każdy uczynek, każdy uśmiech...
Człowiek bz marzeń nie może być szczęsliwy, bo tak naprawdę życie spełnionego człowieka polega na dążeniu do realizacji swoich celów ( w tym wypadku synonimu do "marzeń" )
rud4658: 'czy człowiek żyjący bez marzeń może być szczęsliwy?' jeśli tak to dlaczego, a jeśli nie, rwónież prosiłabym o uzasadnienie tej wypowiedzi.
Po pierwsze człowiek bez marzeń jest zniszczony - pomyśl, co mam na myśli.
Po drugie szczęśliwy człowiek, to właśnie ten, który ma marzenia - rozwiń myśl :)
http://www.photoblog.pl/rudx/
naprawde, na ten temat mozna napisac cokolwiek, jest mnostwo punktow zaczepienia, przyklady z literatury itp.
Marzenia i dazenia do ich realizacji nadaja zyciu ludzkiemu sens...
Kazdy ma jakies marzenia jeden bardziej przyzwiemne - mozliwe do zrealizownaia, inny tak wymyslne, ze az nie mozna mowic o szansie ich wcielenia w zycie... Jakiekolwiek by one nie byly to nadaja barwy naszemu zyciu, stanowia czasem ucieczke od szarosci codziennego zycia, lub daja motywacje do wcielania ich w zycie...
bez nich nasze zycie byloby puste, dlatego w miejsce spelnionego marzenia, praktycznie od razu pojawia sie kolejne ;]...
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
napisałem to już na KULTURZE napisze i tu
jak człowiek nie marzy umiera
..dlatego jest smutny ;]
...Ignorance is bliss...
Człowieka bez marzeń nie spotka rozczarowanie spowodowane niespełnionym marzeniem.
Jest beznadziejne i z marzeniami - wcześniej czy później stracisz wszystko, co masz.
Jestem żywym trupem? Faajnie.