Hello:) Jestem Damian i uczesczam do collegu w jednej z londynskich dzielnic(slough). I nie zgadniecie:) Nie dosc ze mam tylko 3 dni w tygodniu(od 9 do 18) to jeszcze mi za to placa 30?( czyli jakies 120 zl):) Jestem na kursie informatycznym ale jest ok:) Pozdrowionka ludzie:)
lista tematów
Placa za chodzenie do collegu:) strona 1 z 2
Damian123098: Hello:) Jestem Damian i uczesczam do collegu w jednej z londynskich dzielnic(slough). I nie zgadniecie:) Nie dosc ze mam tylko 3 dni w tygodniu(od 9 do 18) to jeszcze mi za to placa 30?( czyli jakies 120 zl):) Jestem na kursie informatycznym ale jest ok:) Pozdrowionka ludzie:)
i co w zwiazku z tym?

btw na ilu dzialach zalozysz jeszcze ten temat?
Temat do zamkniecia

Damian123098: Hello:) Jestem Damian i uczesczam do collegu w jednej z londynskich dzielnic(slough). I nie zgadniecie:) Nie dosc ze mam tylko 3 dni w tygodniu(od 9 do 18) to jeszcze mi za to placa 30?( czyli jakies 120 zl):) Jestem na kursie informatycznym ale jest ok:) Pozdrowionka ludzie:)
no popatrz

a tak na serio - to ile masz dni w tygodniu, zalezy od kursu, jaki wybierzesz, a olaca ci 30 funtow tygodniowo jako zachete do nauczania.
ntw - to nie jest tak, ze zeby dostawac ta kase musisz przedstawic zaswiadczenie, ze dochody w rodzinie nie przekraczaja 20 tys. funtow rocznie??
ale chwalisz sie czy żalisz bo nie wiem

BU! :**
przepraszam, pieniądze przeznaczone na cele edukacyjne ale większość wykorzystuje je na co ma ochote, niektórzy dostają 30 funtów tygodniowo inni zaś 19 bodajże tygodniowo, a inni całą kwotę na miesiąc.
Konto usunięte: tępyś :| też chodze do College'u w Anglii i nie płacą Ci za to, że chodzisz do szkoły tylko to są pieniądze (Child Benefit) przeznaczone na naukę, będziesz dostawać te pieniądze dopóki będziesz się uczył :]

a tak btw. to moim zdaniem nasze szkolnictwo pod względem nauki jest lepsze. Mój kumpel w Polsce jechał na samych 2 i 3, a tam jest prymusem, szczególnie z matmy ^^ .