Damian123098
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
Damian123098
  1 Octubre 2008 (pierwszy post)

Hello:) Jestem Damian i uczesczam do collegu w jednej z londynskich dzielnic(slough). I nie zgadniecie:) Nie dosc ze mam tylko 3 dni w tygodniu(od 9 do 18) to jeszcze mi za to placa 30?( czyli jakies 120 zl):) Jestem na kursie informatycznym ale jest ok:) Pozdrowionka ludzie:)

Silvaneath
Silvaneath
  1 Octubre 2008
Damian123098
Damian123098: Hello:) Jestem Damian i uczesczam do collegu w jednej z londynskich dzielnic(slough). I nie zgadniecie:) Nie dosc ze mam tylko 3 dni w tygodniu(od 9 do 18) to jeszcze mi za to placa 30?( czyli jakies 120 zl):) Jestem na kursie informatycznym ale jest ok:) Pozdrowionka ludzie:)

i co w zwiazku z tym? :woot: .
btw na ilu dzialach zalozysz jeszcze ten temat?
Temat do zamkniecia :bye: .
agoosiaaa
agoosiaaa
  1 Octubre 2008
Damian123098
Damian123098: Hello:) Jestem Damian i uczesczam do collegu w jednej z londynskich dzielnic(slough). I nie zgadniecie:) Nie dosc ze mam tylko 3 dni w tygodniu(od 9 do 18) to jeszcze mi za to placa 30?( czyli jakies 120 zl):) Jestem na kursie informatycznym ale jest ok:) Pozdrowionka ludzie:)

no popatrz :zonk:
a tak na serio - to ile masz dni w tygodniu, zalezy od kursu, jaki wybierzesz, a olaca ci 30 funtow tygodniowo jako zachete do nauczania.

ntw - to nie jest tak, ze zeby dostawac ta kase musisz przedstawic zaswiadczenie, ze dochody w rodzinie nie przekraczaja 20 tys. funtow rocznie??
kundziorka86
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 30
kundziorka86
  1 Octubre 2008
Damian123098

ale chwalisz sie czy żalisz bo nie wiem :woot:
BU! :**
baskas4
baskas4
  1 Octubre 2008

urzekła mnie Twoja historia :zonk:

marihuania
marihuania
  1 Octubre 2008

opowieści dziwnej treści. naprawde tak jest? szczerze mi Cię żal.. naprawdę.. :and:

wh00sbetter
wh00sbetter
  1 Octubre 2008
Damian123098
Damian123098: jeszcze mi za to placa 30?(

tępyś :| też chodze do College'u w Anglii i nie płacą Ci za to, że chodzisz do szkoły tylko to są pieniądze (Child Benefit) przeznaczone na naukę, będziesz dostawać te pieniądze dopóki będziesz się uczył :]
wh00sbetter
wh00sbetter
  1 Octubre 2008

przepraszam, pieniądze przeznaczone na cele edukacyjne ale większość wykorzystuje je na co ma ochote, niektórzy dostają 30 funtów tygodniowo inni zaś 19 bodajże tygodniowo, a inni całą kwotę na miesiąc.

MeTJaz
MeTJaz
  1 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: tępyś :| też chodze do College'u w Anglii i nie płacą Ci za to, że chodzisz do szkoły tylko to są pieniądze (Child Benefit) przeznaczone na naukę, będziesz dostawać te pieniądze dopóki będziesz się uczył :]

:wtf: Szkoda ze u nas nie płacą :jezyk2:

a tak btw. to moim zdaniem nasze szkolnictwo pod względem nauki jest lepsze. Mój kumpel w Polsce jechał na samych 2 i 3, a tam jest prymusem, szczególnie z matmy ^^ .
agoosiaaa
agoosiaaa
  1 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a tak btw. to moim zdaniem nasze szkolnictwo pod względem nauki jest lepsze. Mój kumpel w Polsce jechał na samych 2 i 3, a tam jest prymusem, szczególnie z matmy ^^ .

chyba na poziomie gimnazjum...
albo na najbardziej podstawowym kursie z matmy...
MeTJaz
MeTJaz
  1 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: chyba na poziomie gimnazjum... albo na najbardziej podstawowym kursie z matmy...

Trzeba to jeszcze przełożyć na poziom jaki reprezentowała szkoła w Polsce.
agoosiaaa
agoosiaaa
  1 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Trzeba to jeszcze przełożyć na poziom jaki reprezentowała szkoła w Polsce.

w sumie tez racja, ale poziom maturalny nie rozni sie wiele od tego w polsce.
MeTJaz
MeTJaz
  1 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: w sumie tez racja, ale poziom maturalny nie rozni sie wiele od tego w polsce.

Dobra, ale powiedz mi jaką szkołę by skończył w Polsce? Zawodówkę? Zeby potem dokręcać śrubki w fabryce? Tam przynajmniej idzie na wyższe studia.
wh00sbetter
wh00sbetter
  1 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dobra, ale powiedz mi jaką szkołę by skończył w Polsce? Zawodówkę? Zeby potem dokręcać śrubki w fabryce? Tam przynajmniej idzie na wyższe studia

po szkole z takimi papierami jakie dostajesz w Anglii mozesz dostac sie wszedzie, bo swiadectw z Polski tu nie przyjmują..
wh00sbetter
wh00sbetter
  1 Octubre 2008

ale co prawda to prawda poziom jest tu bardzo niski a jeżeli chodzi o Matematyke to poziom podstawowy :P

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.