KiSsOfDarknesS
KiSsOfDarknesS
  29 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Hej sprawdzcie mi ::

She's name is Ola. She lives in Opole. Ola moved to this town in 1994. She has got a dog. Her dog's name is Roxi and her dog have two years old. Ola is 15 years old. She has got one sister and two brothers. Her sister's name is Ania and brother names is Olaf and Artur. Her sister have 19 years old and her brothers have 17 years old. Ola is student. She is very ambitious an clever. Her favourite subjects are polish, history and science. Ola is polish. She was born in 7th April 1993. Ola is blonde and she has got blue eyes. she has long an straigt hair. She is medium height and slim build. Ola usually wears long t-shirt, jeans and sport shoes. She likes meet with friends and goes to the cinema. Her favourite move it is lejdis and she often watches this movie.

Tisanka
Tisanka
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No ta wypowiedź jest taka "prosta" i ma proste pojedyncze pytania, ale jak gimnazjum to spoko... ;)

jak dla mnie jest to wypowiedź nie z 3 ale z 1 klasy gim... sry
Tisanka
Tisanka
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 3 gimnazjum xD

to że jesteś w 3 gim nic nie znaczy... present simple uczysz się od podstawówki :P
KiSsOfDarknesS
KiSsOfDarknesS
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jak dla mnie jest to wypowiedź nie z 3 ale z 1 klasy gim... sry

otoz to, nie umiem ang dobrze bo przez cale 2 lata sie nie przykladalam zreszta nauczycielki czesto nie bylo a w tej klasie egzaminy i nie wiem co to bedzie;l./
Tisanka
Tisanka
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: otoz to, nie umiem ang dobrze bo przez cale 2 lata sie nie przykladalam zreszta nauczycielki czesto nie bylo a w tej klasie egzaminy i nie wiem co to bedzie;l./

zapisz się na korepetycje :) i nie chcę być tu złośliwa ale jak tak dalej będzie Ci szło to nie zdasz matury...
katie1690
katie1690
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: otoz to, nie umiem ang dobrze bo przez cale 2 lata sie nie przykladalam zreszta nauczycielki czesto nie bylo a w tej klasie egzaminy i nie wiem co to bedzie;l./

no jak taką wypowiedź przedstawisz na egzaminach to tylko współczuć...
radzę wziąć korepetycje...
KiSsOfDarknesS
KiSsOfDarknesS
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: radzę wziąć korepetycje...

nie kazdego stac... a u mnie trudno o tanie
Tisanka
Tisanka
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nie kazdego stac... a u mnie trudno o tanie

korki z angielskiego nie będą tanie... jeśli Cię na to nie stać poproś jakąś koleżankę której dobrze idzie z angielskiego... to tez pomaga...czas wziąć się do roboty bo nawet podstawowej matury nie zdasz
KiSsOfDarknesS
KiSsOfDarknesS
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: korki z angielskiego nie będą tanie... jeśli Cię na to nie stać poproś jakąś koleżankę której dobrze idzie z angielskiego... to tez pomaga...czas wziąć się do roboty bo nawet podstawowej matury nie zdasz

heh moja kolezanka gorzej umie ode mnie angielski a zdala mature :P

noo a cos bd musiala zrobic z tym angielskim fakt . bede zakuwala teraz ostro
Tisanka
Tisanka
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: heh moja kolezanka gorzej umie ode mnie angielski a zdala mature :P

najwidoczniej nie znała gorzej od Ciebie albo miała farta :) Ty na to nie licz :)
armagedon193
armagedon193
  29 Septiembre 2008

o masakra;/
żeby ten 'tekst' był ok, to przydałoby sie go napisac od początku;/
jest bardzo chaotyczny: najpierw musisz napisac wszystkie inf o samej Oli, a następnie o jej rodzeństwie, psie itd
co do nauki
nie chodzi o to, zeby bezmyślnie zakuwac, tylko zeby sie nauczyc i to zrozumiec!
Korki nie koniecznie muszą być drogie!
Proponuje poszukac kogos wśród studentów np. filologii angielskiej!

aloneson
aloneson
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: have two years old

is to years old

Konto usunięte
Konto usunięte: Her sister's name is Ania and brother names is Olaf and Artur

po and brakuje her

Konto usunięte
Konto usunięte: Her sister have 19 years old

is

Konto usunięte
Konto usunięte: She was born in 7th April 1993

she was born on 7th April, 1993

jeszcze to jest zle:)
WaszVitoCorleone
WaszVitoCorleone
  29 Septiembre 2008

1 zdanie:
Her name is Ola.

4 zdanie napisałbym tak:
Dog's name is Roxi and the dog has two years old. (nie "have" tylko "has", bo to trzecia osoba?)

8 zdanie napisałbym tak:
Sister's name is Ania and brothers names is Olaf and Artur.

9 zdanie:
Her sister has 19 years old and her brothers have 17 years old.

19 zdanie:
She likes meeting with friends and goes to the cinema.

Zaznaczam, że nie jestem pewien. Angielskiego zacząłem uczyć się dopiero w liceum. A tak poza tym to bardziej skupiam się na języku włoskim.

Tisanka
Tisanka
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Korki nie koniecznie muszą być drogie! Proponuje poszukac kogos wśród studentów np. filologii angielskiej!

ewentualnie zajęcia w grupie wychodzą dużo taniej niż prywatne... opcji jest dużo
aloneson
aloneson
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: has two years old

w angielskim nie pisze sie ma 19 lat tylko jest 19 lat czyli is

Konto usunięte
Konto usunięte: 8 zdanie napisałbym tak: Sister's name is Ania and brothers names is Olaf and Artur.

are
WaszVitoCorleone
WaszVitoCorleone
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: w angielskim nie pisze sie ma 19 lat tylko jest 19 lat czyli is

A tak przepraszam. Racja. Aż wstyd.
Z resztą drugi też...
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.