xxDiamondBitch5xx
xxDiamondBitch5xx
  23 Septiembre 2008 (pierwszy post)

ostatnia klasa gim... czas podjąć decyzje.

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  23 Septiembre 2008

sama musisz wiedzieć co Ci bardziej odpowiada
w LO masz teoretycznie mniej nauki
w Techniku .. dochodzą przedmioty zawodowe
matura = w Technikum jeszcze Dyplom

a co wybierzesz to już zależy od Ciebie
będziesz patrzeć gdzie idą znajomi.. gdzie lepszy dojazd ..a być może większa renoma szkoły

...Ignorance is bliss...
Sisha
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
Sisha
  24 Septiembre 2008

ja wybrałam technikum i na studia też się wybieram w przyszłości... ale jak skończę technikum to już będę miała większe szanse a znalezienie jakiejś pracy i dofinansowanie studiów. W każdej chwili sie może coś stać i może zabraknąć kasy na studia... a tak już możesz pracować a każdym państwie UE

Sysia

oi91
oi91
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja wybrałam technikum i na studia też się wybieram w przyszłości... ale jak skończę technikum to już będę miała większe szanse a znalezienie jakiejś pracy i dofinansowanie studiów. W każdej chwili sie może coś stać i może zabraknąć kasy na studia... a tak już możesz pracować a każdym państwie UE

dokladnie tak po technikum masz dyplom i wyksztalcenie ktore juz daje Ci o wiele wieksze szanse na zdobycie pracy.. LO (zalezy jakie) mniej nauki = latwiej skonczyc ale masz tylko mature i z ta matura nie masz zbytnio wyjscia.. zeby cos dalej w zyciu robic musisz isc na studia
blackred
blackred
  24 Septiembre 2008

Jestem w technikum i pomimo tego, że większość znajomych poszła do liceum i teraz mają maturę, przygotowania do sutdniówek cieszę się ze swojego wyboru, ponieważ po tych 4 latach będę miała maturę i tytuł technika. Oczywiście jeśli maturę zdam i egzamin zawodowy również, chociaż zdawalność z roku na rok z mojego kierunku jest coraz mniejsza.
Więcej nauki, większa satysfakcja po zakończeniu szkoły ;) ... zapewne.

Mareczek141414
Mareczek141414
  24 Septiembre 2008
Co wybierzesz To będzie Twoja Decyzja..
Ale zastanów się Dobrze Co chcesz robić ..
A potem decyduj ;) O Wybraniu Szkoły
Pozdrawiam

:nutki: :nutki: :nutki: :nutki: :nutki: :nutki: :nutki: :nutki: :nutki: :nutki: :nutki: :nutki:
domniczek
domniczek
  26 Septiembre 2008

technikum [color=white]
dausdgaidgagsuidguas duags dgiuasgiu dagu gud agusugdagus duga sugdguagu dagu sd guagus dguasgudgaguid guis guid agud gu agui dugigu dagu diugi dd n daonoid and anoi dbu dabiua dby adbiuad bub udb uadbu adbud abud bui dabui dbui ubi dbui dbu dabu adbu dabui dabui dabui dabuadbu dabui dabui dabuub adbu adbu abu dasbu dasbu dabusis ubdai busdabu sabu adsbu adsub abu bu asub sadub dbu dbuad ub daub d bu bu bu dabu dbaua budb uadbua b uab u bu bua bua abubu ad adbuia ub bu dbau baud baud dbua dabui adbub uadaub d bau adbu adbu dabu dabu diu sbuiabsduiabs duiabsidubd auisb duia bsduiabsdiubasbdu asuid basiud bausidb iausbd uiasbd uias bduiabs diuabs duiasbd uiasbdauisbd ausb duias bdiaus bdauis dbua sbud buias dbuaiofnfiwnotin tioenrtioenrioynwioynwopynpq oneiwfaosb dcaoi nqeoteqnifonqboqfboqb

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.