Liirycznaa
Liirycznaa
  17 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Hej. Moj rocznij jest juz przygotowywany do matury z jezyka ang, troche sie zaczynam tego obawiac bo z jezykow nigdy nie bylam zbyt mocna... a z tego co mowili nauczyciele potrzebny bedzie duzy zasob slow i w ogole. w dodatku w podstawowce i gim mialam takich nauczycieli ze pozal sie boze. jestem w technikum i dochodzi mi nauka zwiazana z zawodem jak myslicie mozna przez 4 lata w miare wyuczyc sie zeby chociaz na 3 zdac mature z ang?

kkkasiunia1988
kkkasiunia1988
  17 Septiembre 2008

no pewnie, powiem ci tam, matura ustna z angielskiego jest banalna...
ja mało co potrafilam, a bylam w technikum i rownież zdałam z wynikiem 95%, trzeba cos mówic, nie musi byc parfekcyjnie...

Liirycznaa
Liirycznaa
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no pewnie, powiem ci tam, matura ustna z angielskiego jest banalna... ja mało co potrafilam, a bylam w technikum i rownież zdałam z wynikiem 95%, trzeba cos mówic, nie musi byc parfekcyjnie...

noo ale ja sie boje ze nie powiem nic ;/
kundziorka86
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 30
kundziorka86
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte:

bez problemu mozna...
poogladaj sobie duzo filmow bez lektora tylko takie ktore trzeba czytac, to pomaga i najbardziej pomaga uwazanie i bycie aktywnym na lekcjach
BU! :**
Liirycznaa
Liirycznaa
  17 Septiembre 2008
kundziorka86
kundziorka86: poogladaj sobie duzo filmow bez lektora tylko takie ktore trzeba czytac

hehe dzieki za rade :))
UkolyszMnieDoSnu
UkolyszMnieDoSnu
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: noo ale ja sie boje ze nie powiem nic ;/

też mam takie wrażenie, a to już za rok :ninja:
nauczycielka od anglika wpaja nam, że mamy znać mnóstwo słówek, wtedy będzie można pokombinować..
justisssia
justisssia
  17 Septiembre 2008

Słowka, fakt faktem znać trzeba.

Ale i tak wszystko zależy od tego, jaki wylosujesz zestaw. Niektóre są naprawdę banalne, prosty obrazek, i scenki, ale niektóre trudne.
Zależy od szczęścia.

No i od egzaminatorów, u mnie na przykład starano się przepuścić wszystkich, którzy cokolwiek wydukali.

Rosiczka00
Rosiczka00
  17 Septiembre 2008

maturka z angielskiego jest naprawdę prosta, jeśli mówimy o poziomie podstawowym ;)

justisssia
justisssia
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: maturka z angielskiego jest naprawdę prosta, jeśli mówimy o poziomie podstawowym ;)

Jeżeli chodzi o pisemną, to tak.
ookashz
ookashz
  17 Septiembre 2008

angielski podstawowy to najlatwiejszy egzamin na marurze :tak:
ja nie znam do tej pory zadnego czasu i slow zbyt wiele tez nie bo zadko w liceum bywalem na angielskim z powodu niecheci do pani nauczycielki :ziober2:
pisemna na 87% a ustna 95% ... wiedza praktycznie tylko z filmow :ziober2:

ookashz
ookashz
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: zadko

Rzadko :ninja:
justisssia
justisssia
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Rzadko

Gdzie Ty u mnie taki błąd widzisz? -.-
Liirycznaa
Liirycznaa
  17 Septiembre 2008

tylko sie tu nie kloccie :|

ookashz
ookashz
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Gdzie Ty u mnie taki błąd widzisz? -.-

to u mnie bylo...
po prostu mechanizmy fotki sa na tyle beznadziejne ze nawet siebie cytowac nie mozna bez uprzedniego sprawdzenia :ninja:
fotka ssie :mrgreen:
justisssia
justisssia
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to u mnie bylo... po prostu mechanizmy fotki sa na tyle beznadziejne ze nawet siebie cytowac nie mozna bez uprzedniego sprawdzenia fotka ssie

Aż się przestraszyłam, że na starość błędy zaczynam robić i sprawdziłam posty :x

Konto usunięte
Konto usunięte: tylko sie tu nie kloccie :|

Doprawdy, nie przeszło mi to przez myśl.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.