Liirycznaa
Liirycznaa
  17 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Hej. Moj rocznij jest juz przygotowywany do matury z jezyka ang, troche sie zaczynam tego obawiac bo z jezykow nigdy nie bylam zbyt mocna... a z tego co mowili nauczyciele potrzebny bedzie duzy zasob slow i w ogole. w dodatku w podstawowce i gim mialam takich nauczycieli ze pozal sie boze. jestem w technikum i dochodzi mi nauka zwiazana z zawodem jak myslicie mozna przez 4 lata w miare wyuczyc sie zeby chociaz na 3 zdac mature z ang?

Liirycznaa
Liirycznaa
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Aż się przestraszyłam, że na starość błędy zaczynam robić i sprawdziłam posty :x

tez masz uczulenie na bledy?

Konto usunięte
Konto usunięte: Doprawdy, nie przeszło mi to przez myśl.

mam nadzieje :szok2:
Rosiczka00
Rosiczka00
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeżeli chodzi o pisemną, to tak.

ustna jeszcze bardziej :D
nie da się nie zdać :>
Liirycznaa
Liirycznaa
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nie da się nie zdać :>

no to bede jedna z tych ktora nie zda :smutny:
justisssia
justisssia
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ustna jeszcze bardziej :D nie da się nie zdać :>

Prawda. :ziober2:
Ale wiesz, to też dużo zależy od podejścia, na przykład u mnie w szkole jedna panna nie zdała dlatego, że zestresowała się tak, że nie była w stanie słowa powiedzieć po angielsku.

Konto usunięte
Konto usunięte: tez masz uczulenie na bledy?

A i owszem.
justisssia
justisssia
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no to bede jedna z tych ktora nie zda

Nie nastawiaj się tak. Będziesz miała 5 minut na przygotowanie, ja przez ten czas zdążyłam sobie spokojnie spisać co mam powiedzieć w scenkach, i potem praktycznie czytałam. (;.
Liirycznaa
Liirycznaa
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: A i owszem.

to tak jak ja ;]

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie nastawiaj się tak. Będziesz miała 5 minut na przygotowanie, ja przez ten czas zdążyłam sobie spokojnie spisać co mam powiedzieć w scenkach, i potem praktycznie czytałam. (;.

5 minut?? boze juz oblalam :smutny:
Rosiczka00
Rosiczka00
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 5 minut?? boze juz oblalam

mi to 5 minut się strasznie dłużyło :ninja:
Liirycznaa
Liirycznaa
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: mi to 5 minut się strasznie dłużyło

eh. ta :(
saliVa666
saliVa666
  17 Septiembre 2008

mówice ze filmy.. hmm.. a polecacie jakies w miare ubogie w tresc [ tzn takie do zrozumienia] ? ja polecam high school musical 2.. wiem, wiem, kicz az smierdzi.. ale teksty sa nawet, nawet zgrabne i do zrozumienia..

justisssia
justisssia
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 5 minut?? boze juz oblalam

Nie-ę.

Konto usunięte
Konto usunięte: mi to 5 minut się strasznie dłużyło

No właśnie mi też ;X
Liirycznaa
Liirycznaa
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: mówice ze filmy.. hmm.. a polecacie jakies w miare ubogie w tresc [ tzn takie do zrozumienia] ? ja polecam high school musical 2.. wiem, wiem, kicz az smierdzi.. ale teksty sa nawet, nawet zgrabne i do zrozumienia..

no to musze obejrzec bez lektora :woot:
Rosiczka00
Rosiczka00
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: eh. ta :(

wchodzisz do salki, cisza, masz zestaw ze sobą, wydaje się, jakby było 10 minu na rozpiske :ninja:
ja jedynie poczytałam te scenki i przygotowałam sobie w myślach odpowiedzi, zresztą tak robiliśmy na angielskim jak ćwiczyliśmy - dostawaliśmy od razu scenki i bez żadnego przygotowania trzeba było nawijać :ninja:
Liirycznaa
Liirycznaa
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wchodzisz do salki, cisza, masz zestaw ze sobą, wydaje się, jakby było 10 minu na rozpiske

eh :smutny: nie dosc ze mnie w szkole stresuja to w ogole ja taka nerwowa :( chyba tam zawalu dostane :(
Rosiczka00
Rosiczka00
  17 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: eh nie dosc ze mnie w szkole stresuja to w ogole ja taka nerwowa :( chyba tam zawalu dostane :(

przecież masz jeszcze 4 lata, czym Ty sie stresujesz? :D
mnie przedmaturalny stres dopadł pod koniec kwietnia :)
saliVa666
saliVa666
  17 Septiembre 2008

to ty w pierwszej klasie jestes ?.. oj kobieto... ja w maturalnej i nic nie umie !
nadrobisz [ chyba ze trafisz na tak genialna sorke jak ja ]

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.