Hej. Moj rocznij jest juz przygotowywany do matury z jezyka ang, troche sie zaczynam tego obawiac bo z jezykow nigdy nie bylam zbyt mocna... a z tego co mowili nauczyciele potrzebny bedzie duzy zasob slow i w ogole. w dodatku w podstawowce i gim mialam takich nauczycieli ze pozal sie boze. jestem w technikum i dochodzi mi nauka zwiazana z zawodem jak myslicie mozna przez 4 lata w miare wyuczyc sie zeby chociaz na 3 zdac mature z ang?
lista tematów
Matura z ang. strona 2 z 3
Prawda.

Ale wiesz, to też dużo zależy od podejścia, na przykład u mnie w szkole jedna panna nie zdała dlatego, że zestresowała się tak, że nie była w stanie słowa powiedzieć po angielsku.
A i owszem.
mówice ze filmy.. hmm.. a polecacie jakies w miare ubogie w tresc [ tzn takie do zrozumienia] ? ja polecam high school musical 2.. wiem, wiem, kicz az smierdzi.. ale teksty sa nawet, nawet zgrabne i do zrozumienia..
wchodzisz do salki, cisza, masz zestaw ze sobą, wydaje się, jakby było 10 minu na rozpiske

ja jedynie poczytałam te scenki i przygotowałam sobie w myślach odpowiedzi, zresztą tak robiliśmy na angielskim jak ćwiczyliśmy - dostawaliśmy od razu scenki i bez żadnego przygotowania trzeba było nawijać