Witam ;)
i ma samym poczatku mam pytania.. czy wie ktoś moze, czy ocena z wychowania fizycnego jest brana pod uwage przy rekrutacji na studia ? chodzi mi w zasadzie o to, czy jezeli bede miała zwolnienie to puźniej nie stanie mi to na przeszkodzie w wybraniu jakiegokolwiek kierunku, nawet w przypadku gdy wymagane są testy sprawnosciowe !
zwolnienie z w-fu
domyśl się

jeśli zwolnienie z w-f jest jakieś konkretne i sprawia że nie ćwiczysz przez dłuższy czas.. to chyba w ogóle nie jest wystawiana Ci ocena z tego przedmiotu .. chyba że się ugadasz z nauczycielem .. (jak ktoś jest dobry w sporcie i złamie nogę.. raczej nie ćwiczy.. ale nauczyciel wie że to dobry uczeń..i może postawić mu ocene semest lub koniec roku w celu podwyższenia średniej)
z powodu że Ci się nie cchę ćwiczyć ...to porażka .. Ja bym Ci nie przepuścił
jeśłi powód masz poważny ... to j.w
ja mam zwolnienie z wf, bo jestem chora. Nie mam oceny wystawianej z tego przedmiotu
Pokłońcie się Turkuciowi, bowiem tylko On jest waszym Zbawicielem.
jeśli zwolnienie masz wystawione dla własnego 'widzi mi się', czyli zdrowa jesteś, ale nie chce Ci się ćwiczyć = ocena z wf, nawet jeśli byłaś zwolniona, nie przekreśla szans na studia, nawet jeśli są testy sprawnościowe.
a jeśli masz jakieś schorzenie, to w testach wypadniesz gorzej i pewnie odpadniesz :P
inna sprawa, że na uczelnie, a zwłaszcza AWF trzeba zrobić badania i im świstek zanieść, a jeśli masz jakiś problem, to może być i kolejny ... :P
TRZEBA ĆWICZYC sport to zdrowie ooo tyle.
aha.. to tak to wszystko sie kreci... ja w sumie takiego konkretnego schorzenia nie mam, tylko z nerkami mam problemy ;/.. wiec boje sie troszke ja wystawic na działanie zimniej podłogi na sali gimnastycznej... a co do AWF , raczej to nie jest moje przeznaczenia.. myslałam raczej jak juz o bezpieczeństwu narodowym, czy zdrowiu punlicznym a tam czasem wymagają sprawnosci fizycznej
do szkoły mam 3 km, do tego chodze na basen itp.. wiec o moją kondycje sie prosze nie martwic !
na pewno nie.... chyba że...
o!