bulcia14eg
bulcia14eg
  15 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Czy mógł by ktoś podsunąć mi kilka pytań jakie mogą pojawić sie na teście sprawdzającym wiedze o lekturze DZIADY CZĘŚĆ 2 ?

To pierwszy taki sprawdzian z j.polskiego w tym roku szkolnym i chciałabym zeby dobrze wypadł.. Żebym wiedziałą czgo się spodziewać :I

Z góry dziekuje za podpowiedzi..
Pozdr ;*

Rosiczka00
Rosiczka00
  15 Septiembre 2008

mogę pomóc, ale tylko z Dziadów cz. 3 :D

bulcia14eg
bulcia14eg
  15 Septiembre 2008

Qrcze ;p akurat tego nie przerabiamy ;[

JeR
JeR
  15 Septiembre 2008

19 stron tylko boże ;/

Hope
Hope
  15 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy mógł by ktoś podsunąć mi kilka pytań jakie mogą pojawić sie na teście sprawdzającym wiedze o lekturze DZIADY CZĘŚĆ 2 ?

Nie wiem, może...
1. Pytanie: Co latało nad głową Zosi ?
2. Pytanie: Kogo obowiązywała kara obojętności w miłości ?
3. Pytanie: Kto napisał Dziadów ?
4. Pytanie: Przez co został wezwany duch pośredni ?
5. Pytanie: Co potrzebowały aniołki do pójścia do nieba ?
6. Pytanie: Gdzie odbywa się akcja ?
7. Pytanie: Co potrzebował Duch złego pana od Gluslarza ?
8. Pytanie: Jak miały na imię Aniołki ?
9. Wymień, jakie duchy pojawiły się w 2 części Dziadów.
10. Kiedy rozgrywa się akcja ? (w jakie święto)
bulcia14eg
bulcia14eg
  15 Septiembre 2008
JeR
JeR: 19 stron tylko boże ;/

kiedy ja to przeczytałam! :p
chce wiedzieć jakich pytań sie spodziewać na teście sprawdzającym
bulcia14eg
bulcia14eg
  15 Septiembre 2008
Hope
Hope: Nie wiem, może... 1. Pytanie: Co latało nad głową Zosi ? 2. Pytanie: Kogo obowiązywała kara obojętności w miłości ? 3. Pytanie: Kto napisał Dziadów ? 4. Pytanie: Przez co został wezwany duch pośredni ? 5. Pytanie: Co potrzebowały aniołki do pójścia do nieba ? 6. Pytanie: Gdzie odbywa się akcja ? 7. Pytanie: Co potrzebował Duch złego pana od Gluslarza ? 8. Pytanie: Jak miały na imię Aniołki ? 9. Wymień, jakie duchy pojawiły się w 2 części Dziadów. 10. Kiedy rozgrywa się akcja ? (w jakie święto)

thx bardzo ;-*
JeR
JeR
  15 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: chce wiedzieć jakich pytań sie spodziewać na teście sprawdzającym

skoro przeczytałaś to żadne pytanie nie straszne, prawda? ;)
bulcia14eg
bulcia14eg
  15 Septiembre 2008

nie wiem, ja wole wiedzieć ;P naucycielka podyktuje raz pytanie a ja ze stresu zapomne ;D

saliVa666
saliVa666
  15 Septiembre 2008

cudów nie wymyśli.. bo tresc jest dosć uboga, raczej symboliczna.. więc starczy ze przeczytałaś ze zrozumieniem ;P
u mnie była z Pana Tadeusza.. 3 dostałąm.. a nie czytałam :D

BlackVersion
BlackVersion
  15 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: DZIADY CZĘŚĆ 2 ?

model milosci romantycznej-platonicznej, jakies tam listki dizleone na pol itp, mezalians spoleczny
milosc silniejsza niz smierc
saliVa666
saliVa666
  15 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: model milosci romantycznej-platonicznej, jakies tam listki dizleone na pol itp, mezalians spoleczny milosc silniejsza niz smierc

to chyba nie ta część ;P
Stiffkick
Stiffkick
  16 Septiembre 2008

co do dziadow to dawno mialem ale jak pamietam musielismy znac kiedy kazdy z utworow zostal napisany ~~ i gdzie ~~

WrednaMisia
WrednaMisia
  16 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: model milosci romantycznej-platonicznej, jakies tam listki dizleone na pol itp, mezalians spoleczny milosc silniejsza niz smierc

Raz ze nie ta czesc, dwa to gimnazjaliści nie mają takich trudnych zagadnień :ziew:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.