xHollyShitx
xHollyShitx
  14 Septiembre 2008 (pierwszy post)

witać. :*

czy technikum jest lżejsze od liceum poz względem nauki?
bo chcę się przepisać z liceum do technikum na informatykę, ale nie wiem. :and:
mam różne obawy że np. technikum będzie jeszcze gorsze niż liceum.
i nie pytać czemu się chce przepisać. ;x

pozdrawiać. :*

justisssia
justisssia
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: tfu. właśnie. mala pomylka. ;P

Zdarza się. :) .
sexiflexi18otoja
sexiflexi18otoja
  14 Septiembre 2008

mój tata jest dyr wiec wiem...i oni po 1 roku...wyrzucaja najsłabszych...a w lo jest 4 zagrozenia najczesniej a wszystkim udaje sie przejsc...liczy sie pretiz szkoly zeby wszyscy zdali.

xHollyShitx
xHollyShitx
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Pod względem nauki lżej jest raczej w liceum ;) .

o matko to ja juz nic nie wiem.
mi dowalili na ten tydzien matematyke, chemie, z biologii 8 stron, z geografii tez 8 stron i na pamiec znajomosc rzek i jezior z calego swiata i fizyka. :and:
glupieje juz od tego.
sexiflexi18otoja
sexiflexi18otoja
  14 Septiembre 2008

w technikum co 10 osoba nie zdaje statystycznie

sexiflexi18otoja
sexiflexi18otoja
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: o matko to ja juz nic nie wiem. mi dowalili na ten tydzien matematyke, chemie, z biologii 8 stron, z geografii tez 8 stron i na pamiec znajomosc rzek i jezior z calego swiata i fizyka. glupieje juz od tego.

ale to w kazdej szkole tak jest..!!! przeciez ksiazki takie same mamy.,................od podstawowych przedmiotów....tych oni jeszcze zawodowe.
xHollyShitx
xHollyShitx
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale to w kazdej szkole tak jest..!!! przeciez ksiazki takie same mamy.,................od podstawowych przedmiotów....tych oni jeszcze zawodowe.

tylko ze to nie jest na moja glowe.
tego jest stanowczo za duzo. :and:
absinthee
absinthee
  14 Septiembre 2008

Nie mozna powiedzieć ze Technikum jest gorsze.
To zalezy od tego co planujesz robić poźniej. Jesli chcesz szybko miec jakiś konkretny wyrobiony zawód i niekoniecznie zapatrujesz sie na dalsza edukacje,studia itp to technikum jest Ok i na tym poprzestajesz. Jesli natomiast chcesz studiować,uczyc sie dalej to wybrałabym liceum. Poza tym...i tak po tym i po tym jak Ci sie odwidzi na studia otwarta droga. To tylko zalezy od Ciebie.

sexiflexi18otoja
sexiflexi18otoja
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: tylko ze to nie jest na moja glowe. tego jest stanowczo za duzo.

wiem wiem rozumiem cie ja tez tego tyle mialam i moje kolezanki z technikum tez tylko ze ja mialam około 14 przemiotów jak kojarze bo teraz w 3 LO mam mniej..a ona musiala edukowac te zawodowe...jak sie szybciej uczysz to do tech. a jak nie...to juz raczej lo lepsze
justisssia
justisssia
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: mój tata jest dyr wiec wiem...i oni po 1 roku...wyrzucaja najsłabszych...a w lo jest 4 zagrozenia najczesniej a wszystkim udaje sie przejsc...liczy sie pretiz szkoly zeby wszyscy zdali.

Nie zawsze tak jest.

Moim zdaniem nie mamy co rozpatrywać nacisku na naukę w kategoriach liceum - technikum. Bo zdarzają się i technika o bardzo wysokim poziomie, i licea o słabym. No i na odwrót.

Konto usunięte
Konto usunięte: xHollyShitx

Masz dużo nauki, ale moim zdaniem powinnaś zdecydować się na konkretne technikum, porozmawiać z kilkoma osobami, które do niego uczęszczają, żeby mieć rozeznanie, czy nie miałabyś więcej nauki niż masz teraz. Jeżeli okaże się, że raczej nie, wtedy możesz się przenieść.
sexiflexi18otoja
sexiflexi18otoja
  14 Septiembre 2008

xHollyShitx
zadam ci pytanie chcesz isc na jakies dobre studia????
bo jest tak to nie ma sensu marnowac roku w technikum

ja ide papapa:):***

poison172
poison172
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: czy technikum jest lżejsze od liceum poz względem nauki?

rózni sie jestem w 3 klasie mam mnóstwo przedmoitów zawodoych i ciagle nas strasza tym zawodowym egzaminem.......

Konto usunięte
Konto usunięte: mam różne obawy że np. technikum będzie jeszcze gorsze niż liceum.

zalezy kiedy;p
UkolyszMnieDoSnu
UkolyszMnieDoSnu
  14 Septiembre 2008

hm przyzwyczaisz się do nauki. ;)
ja już jestem w II klasie LO, a rok temu tez chciałam się przenosić..
dasz radę. ;)

KyokushinMyLife
KyokushinMyLife
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: hm przyzwyczaisz się do nauki. ;) ja już jestem w II klasie LO, a rok temu tez chciałam się przenosić.. dasz radę. ;)

Właśnie mówi się że przejście z gimn do szkoły średniej jest dużym szokiem, to zupełnie inna atmosfera, poziom i ilość pracy. Myślę, że każdy na początku chce się przenieść gdzie indziej, "bo tam będzie lepiej" :) Trzeba się po prostu przyzwyczaić :)
thomas893
thomas893
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: w technikum nauczyciele ,,olewaja,, sobie nieraz uczniów tzn jak nie umiesz odrazu pala bez zadnych mozliwosci poprawy a w LO chca zeby kazdy zdal i mial jak najlepsze oceny..i bardziej zalezy im na nas:):):)

ciekawe...

Konto usunięte
Konto usunięte: dla tych twoich znajomych technikum jet dobre bo ta szkola jest dla osób które raczej nie marza o wielkiej przyszłosci

i tu również ciekawie...

Konto usunięte
Konto usunięte: a jesli chcesz isc na studia w LICEUM przygotuja cie do matury bardzo db....

przede wszystkim do matury przygotowuje się każdy sam... jak ktoś to olewa, to matury nie zda. Jak komuś zależy, to choćby nie wiem to jakiej szkoły chodził, to może dobrze ją zdać

Konto usunięte
Konto usunięte: a jeśli się nie zda matury to po technikum nie ma się nic. a po technikum przynajmniej jakiś zawód jest.

musisz zdać maturę, żeby dostać technika ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: zadam ci pytanie chcesz isc na jakies dobre studia???? bo jest tak to nie ma sensu marnowac roku w technikum

po 1. to po technikum można iść na takie studia jakie się chce
po 2. nie można powiedzieć, że jak rok więcej się chodzi, to jest to rok zmarnowany. Ja twierdze, że wychodząc z technikum ma się dużo większą wiedzę, niż wychodząc z LO. Przy okazji można być nieźle ustawionym zdając technika
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.