witać. :*
czy technikum jest lżejsze od liceum poz względem nauki?
bo chcę się przepisać z liceum do technikum na informatykę, ale nie wiem.
mam różne obawy że np. technikum będzie jeszcze gorsze niż liceum.
i nie pytać czemu się chce przepisać. ;x
pozdrawiać. :*
lista tematów
technikum. strona 1 z 2
w technikum nie dość, że musisz się uczyć,
to jeszcze zdawać praktyki.
zostań w liceum lepiej. ;)
moja rada.
czesc:)
w technikum...jest około 20 przedmiotów i jest chyba nie fajnie:)
a jak ja chodze do LO to jestem bardzo zadowlona nie tak duzo nauki oprocz jezyków...np. francuski angieski i niemiecki:)
w technikum nauczyciele ,,olewaja,, sobie nieraz uczniów tzn jak nie umiesz odrazu pala bez zadnych mozliwosci poprawy
a w LO chca zeby kazdy zdal i mial jak najlepsze oceny..i bardziej zalezy im na nas:):):)
nie przepisuj sie:):)
Konto usunięte: w technikum nauczyciele ,,olewaja,, sobie nieraz uczniów tzn jak nie umiesz odrazu pala bez zadnych mozliwosci poprawy
a w LO chca zeby kazdy zdal i mial jak najlepsze oceny..i bardziej zalezy im na nas:):):)
to może coś z moim LO jest nie tak.
u mnie można tylko poprawiać jeden sprawdzian w semestrze.
nie mam ocen tylko punkty.
jest taka lipa że masakra.

a co do technikum to każdy ma inne zdanie, bo pytałam się kumpli co i jak.
i już sama nie wiem.
tylko jesuuu masakra mało....u mnie mozna wiecej i bardzo dobre liceum.:) nie słyszalam o punktach.
Konto usunięte: a co do technikum to każdy ma inne zdanie, bo pytałam się kumpli co i jak.
i już sama nie wiem.
dla tych twoich znajomych technikum jet dobre bo ta szkola jest dla osób które raczej nie marza o wielkiej przyszłosci... a jesli chcesz isc na studia w LICEUM przygotuja cie do matury bardzo db....bo kazdej szkole zalezy na prestizu jakim jest duza licza uczniów którzy zdali mature a w technikum....tak nie ZAWSZE jest....
Konto usunięte: dla tych twoich znajomych technikum jet dobre bo ta szkola jest dla osób które raczej nie marza o wielkiej przyszłosci...
no tak, ale po technikum też można iść na studia.
a jeśli się nie zda matury to po technikum nie ma się nic.
a po technikum przynajmniej jakiś zawód jest.
Po LO nic nie masz technikum 4 lata i koniec nom chyba ze chcesz się kształcić dalej :)) I wcale w technikum nie jest gorzej jest mniejszy poziom ;)