SchreixD
SchreixD
  14 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Oblicz pole powierzchni prostopadłościanu o wymiarach 12 cm, 30 dm i 9 cm.

jakuh
jakuh
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Oblicz pole powierzchni prostopadłościanu o wymiarach 12 cm, 30 dm i 9 cm.

Już Ci napisałem dziewczyno.
Pole prostopadłościanu jest iloczynowi równe pola podstawy i wysokości prostopadłościanu, czyli:
12 cm=1,2 dm
9 cm=0,9 dm
Pc=1,2*30*0,9
Pc=32,4 [dm3]
Rozumiesz teraz?
SchreixD
SchreixD
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Już Ci napisałem dziewczyno. Pole prostopadłościanu jest iloczynowi równe pola podstawy i wysokości prostopadłościanu, czyli: 12 cm=1,2 dm 9 cm=0,9 dm Pc=1,2*30*0,9 Pc=32,4 [dm3] Rozumiesz teraz?

Ale o co Ci chodzi z tymi gwiazdkami * ?
jakuh
jakuh
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale o co Ci chodzi z tymi gwiazdkami * ?

* znaczy "RAZY/MNOŻYĆ"
Nie wiesz co to jest iloczyn? :and:
Iloczyn to mnożenie.
Matko, co się w tych szkołach teraz dzieje, skoro takich rzeczy nie wiedzą co niektórzy oO
UkolyszMnieDoSnu
UkolyszMnieDoSnu
  14 Septiembre 2008

te gwiazdki to mnożenie :zonk:

SchreixD
SchreixD
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: * znaczy "RAZY/MNOŻYĆ" Nie wiesz co to jest iloczyn? Iloczyn to mnożenie. Matko, co się w tych szkołach teraz dzieje, skoro takich rzeczy nie wiedzą co niektórzy oO

To się pisze x, a nie *.
:woot: .
TryAgain89
TryAgain89
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: o co Ci chodzi z tymi gwiazdkami * ?

:lol2:
Madzia0119
Madzia0119
  14 Septiembre 2008
:crylol: .
jakuh
jakuh
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: To się pisze x, a nie *. .

Jeszcze jakieś wymagania :zonk:
Przegięłaś w tym momencie, nie dość, że rozwiązałem Ci zadanie tłumacząc dobitnie każdy szczegół, ty masz pretensje, że zamiast poprawnego znaku mnożenia, nie napisałem literki x :zonk:
A jak korzystasz z kalkulatora windowsowego, to może jak chcesz mnożyć naciskasz x :zonk:
Kretynka.
SchreixD
SchreixD
  14 Septiembre 2008

Mam też następne.

SchreixD
SchreixD
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeszcze jakieś wymagania Przegięłaś w tym momencie, nie dość, że rozwiązałem Ci zadanie tłumacząc dobitnie każdy szczegół, ty masz pretensje, że zamiast poprawnego znaku mnożenia, nie napisałem literki x A jak korzystasz z kalkulatora windowsowego, to może jak chcesz mnożyć naciskasz x Kretynka.

Ja nie korzystam z kalkulatora windowsowego.
Madzia0119
Madzia0119
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam też następne.

Oszeszfwmordkęmojegopieska.
SchreixD
SchreixD
  14 Septiembre 2008

Jakie pole powierzchni ma sześcian, jeśli wiadomo, że suma długości jego krawędzi jest równa 48 cm.

jakuh
jakuh
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie pole powierzchni ma sześcian, jeśli wiadomo, że suma długości jego krawędzi jest równa 48 cm.

Nie oczekuj, że ktoś Ci odpisze.
Temat już poszedł do FP, zaraz go zamkną, a ja radzę zapoznać się z zasadami tego forum.
SchreixD
SchreixD
  14 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie oczekuj, że ktoś Ci odpisze. Temat już poszedł do FP, zaraz go zamkną, a ja radzę zapoznać się z zasadami tego forum.

Nie oczekuję, że Ty mi odpiszesz.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.