Witam !
Czy wie ktoś może, czy do liceum zaocznego przyjmują w wieku 16 lat ?Słyszałem wiele opinii. Jedni mówią, że trzeba byc pełnoletnim, a inni, że można isc od razu po gimnazjum.
Co Wy wiecie na ten temat ?
Pozdrawiam.
lista tematów
Liceum zaoczne.
niestety ale trzeba mnieć 18lat ja chcialam pójsc do takiego to nic z tego bo trzbea mniec skonczone 18:(:(
Wyczytałam, że trzeba mieć skończone 17 lat.
POza tym lepiej iśc do normalnego, zaoczne to hardcore. Chyba, że nie zależy Ci na zdaniu matury...
buahaha :) hardcore ? to ty chyba nie wiesz co mowisz ;] byłas na zaocznych ?
we wrocku jest od 18 lat są dla dorosłych
i jest niebo lepiej jak w dziennych 2 razy w tygodniu do szkoły :] co prawda minus taki ze weekendy nom ale co 2 tydzien ;]
później prace kontrolne i egzaminy semestralne jak ich nie zdasz to wiesz ze nie zdasz matury :)
a matura wszedzie jest taka sama a nigdzie ci nie patrza czy skonczyłeś zaoczne czy dzienne :) moim zdaniem lepiej zaoczne bo mozna sobie przez tydzien zarobic a nie siedziec w szkole 5 dni jak i tak w 2 dni nauczysz sie tego samego ;]
No niby można iść do zaocznego, to prawda że matura jest dla każdego jednaka, tylko pytanie jakie będzie to przygotowanie do matury? Bo poziom zdawalności w liceach profilowanych jest zatrważająco niski ;-)
nic od poziomu nie zalezy tylko zalezy od tego czy idac na mature chcesz ją zdać czy nie :) i nawet jak pojdziesz do jakies wy...... szkoły to i tak mozesz nie zdac matury
ja przez 2 sem miałem wos wyszło z tego 30 godzin a byłem na 2 i mature z wosu zdałem na 60% z tego po 20 minutach wyszłedłem bo przed maturką było piwko i naszła taka potrzeba wyjścia a ze miałem akurat 10 minut do pociągu to tez mi się juz wracać nie chciało i nawet na wszystkie pytania nie odpowiedziałem
i co może mam to zawdzieczać szkole ? że przez te 2 godziny tyle sie nauczyłem ? nic nie zależy od szkoły tylko od człowieka bo jak chce to potrafi :)