BlueBerry85
BlueBerry85
  10 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Dzień dobry
Tak, szukałam w googlach i albo jestem ślepa albo nie umiem szukać albo wujek Google uja wie...
A i w podręczniku też szukałam...

Pytanie brzmi: Jakie są powody narodzin wiary w życie wieczne i życie pozagrobowe?

to dotyczy prahistorycznych ludzi....

;** pozdrawiam ;*

figusia4566
figusia4566
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie są powody narodzin wiary w życie wieczne i życie pozagrobowe?

mogę napisać własną wersję [nie wiem czy poprawną]
Otóż, wydaje mi się, że ludzie od najdawniejszych czasów interesowali się mistycyzmem i strefą sacrum. Poza tym, bali się śmierci, ponieważ jest ona nieodgadniona. Dlatego też, wiara w życie wieczne odpędzała [i odpędza nadal] ich lęk przed śmiercią doczesną.
[na jaki przedmiot masz to zadanie?]
z góry przepraszam za mylną interpretacje i błędy.
DeliciousJelly
DeliciousJelly
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie są powody narodzin wiary w życie wieczne i życie pozagrobowe?

Ludzie sobie to wymyślili, że znaleźć jakiś sens w życiu, bo przecież życie dla samej śmierci byłoby bez sensu, więc żeby nie popaść w paranoje uznali, że będą żyć i umrą po to, żeby trwać wiecznie.
Poza tym mogli tym straszyć ludzi, którzy robili im coś złego, mówiąc, że po śmierci spotka ich kara i tym. Chcieli miec po prostu uzasadnienie, czemu mają robić dobrze i dlaczego mają unikać zła... to tak po krótce, te łatwiejsze powody. Bardziej filozoficzne zosatwię sobie, bo byś za dobrą ocenę dostała. xDDD A tak poza tym, to jest w internecie. ;) Trzeba tylko wpisać odpowiednią fraze i sporooo przeczytać.
DeliciousJelly
DeliciousJelly
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Otóż, wydaje mi się, że ludzie od najdawniejszych czasów interesowali się mistycyzmem i strefą sacrum. Poza tym, bali się śmierci, ponieważ jest ona nieodgadniona. Dlatego też, wiara w życie wieczne odpędzała [i odpędza nadal] ich lęk przed śmiercią doczesną.

O to też dobre. ;d
figusia4566
figusia4566
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: O to też dobre. ;d

no w sumie to jak tak patrzę to mamy zupelnie różne interpretacje :]
ale jak dziewczyna to jakoś polączy to będzie grało ;)
BlueBerry85
BlueBerry85
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: [na jaki przedmiot masz to zadanie?]

Na historię

DZIEKUJE ;*
figusia4566
figusia4566
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Na historię

no to obie nasze odpowiedzi mogą być...
Bo gdyby to na religie było to troszeczkę mogliby się czepiać.
No ale tak to do roboty, skleć to w całość i gra gitara ;]

Konto usunięte
Konto usunięte: DZIEKUJE ;*

5 zł [żartuję, nie ma za co :)]
BlueBerry85
BlueBerry85
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: A tak poza tym, to jest w internecie. ;) Trzeba tylko wpisać odpowiednią fraze i sporooo przeczytać.

No w sumie poszłam troche na łatwizne...

ale co sie dziwić ;/ koncze o uj wie której nauki w uj a jutro na rano do szkoly ;/ nie wyrabiam juz ;/
DeliciousJelly
DeliciousJelly
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale co sie dziwić ;/ koncze o uj wie której nauki w uj a jutro na rano do szkoly ;/ nie wyrabiam juz ;/

Mam to samo... Czasem trzeba iść na łatwiznę żeby nie ześwirować. ;d
BlueBerry85
BlueBerry85
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam to samo... Czasem trzeba iść na łatwiznę żeby nie ześwirować. ;d

Dokladnie TAK :))
iZziaaa
iZziaaa
  11 Septiembre 2008

odp juz masz ;Dzapozno weszlam :P

olaart781
olaart781
  12 Septiembre 2008

No ja też bym pomogła z miłą chęcią :)

fon69x
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.