xxxMelodiixxx
xxxMelodiixxx
  10 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Zadanie 1.
Samochód jadący ze stałą prędkością 10km w ciągu 8minut. Jeśli będzie jechał z tą samą ,samą prędkością przez 1godz i 20minut to jaką pokona odległość?

POTRZEBNE OBLICZENIA

Krysiunka3
Krysiunka3
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Zadanie 1. Samochód jadący ze stałą prędkością 10km w ciągu 8minut. Jeśli będzie jechał z tą samą ,samą prędkością przez 1godz i 20minut to jaką pokona odległość? POTRZEBNE OBLICZENIA

Wydaje się proste. Pomyśl :tak:
UkolyszMnieDoSnu
UkolyszMnieDoSnu
  10 Septiembre 2008

przekształć wzór na prędkość tak aby można obliczyć drogę i jazda :) proste to jest, a przynajmniej tak mi się wydaje.

xxxMelodiixxx
xxxMelodiixxx
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Wydaje się proste. Pomyśl

też mi sie tak zdawało ale wisze nad tą książką i nie mam pojęcia jak obliczyć żeby sto wysżło
Krysiunka3
Krysiunka3
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: też mi sie tak zdawało ale wisze nad tą książką i nie mam pojęcia jak obliczyć żeby sto wysżło

Ja byłam noga z matmy :zonk:
justisssia
justisssia
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Zadanie 1. Samochód jadący ze stałą prędkością 10km w ciągu 8minut. Jeśli będzie jechał z tą samą ,samą prędkością przez 1godz i 20minut to jaką pokona odległość?

Przecież to takie banalne.. godzina i dwadzieścia minut to 80 minut, prawda?
Skoro w ciągu ośmiu minut przejedzie 10 km, to w ciągu 80 dziesięć razy tyle, czyli sto..
justisssia
justisssia
  10 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja byłam noga z matmy

To po co zabierasz głos?
Paulinka4xD
Paulinka4xD
  10 Septiembre 2008

zamień sobie 1h i 20 min na minuty to jest 80 xd jak w 8 min przejechał 10 to w 80m ile ?

fon69x
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.