Niunia2oo7
Niunia2oo7
  8 Septiembre 2008 (pierwszy post)

hej. Jestem w technikum ekonomicznym i mam taki przedmiot jak prawo. mamy na jutro takie zadanie: Scharakteryzuj i dokonaj wlasciwej oceny mocy prawnej nastepujacych przepisow zawartych w roznych dokumentach i wskaz ich znaczenie:
a)ksiazka kucharska
b)ulotka z lekow
c)oferta sprzedarzy okreslonych towarow
d)regulamin hotelu
e) nie pisane, ale zwyczajowo przestrezgane formy zycia towarzyskiego
To moj pierwszy rok w szkole sredniej, wiec nie zdazylam sie jeszcze oswois z takimi przedmiotami zawodowymi;) z gory dzieki za pomoc:)

kkkasiunia1988
kkkasiunia1988
  8 Septiembre 2008

no ja tez mialam ten przedniot...
skorzystaj z pordecznika...

Niunia2oo7
Niunia2oo7
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: skorzystaj z pordecznika...

jeszcze go niestety nie mam:|
kkkasiunia1988
kkkasiunia1988
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jeszcze go niestety nie mam:|

no to lipa...

nie chce cie wprowadzac w blad, bo mogłabym Ci pomoc, ale ten przedniot mialam dwa lata temu i teraz tak z glowy odpowiedzi nie znam...
a jakies masz na pewno propozycje odpowiedzi...
domniczek
domniczek
  8 Septiembre 2008

ja nie mam cwiczen jeszcze ;P

kundziorka86
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 30
kundziorka86
  9 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: mamy na jutro takie zadanie:

w pore pomyslalas...

Konto usunięte
Konto usunięte: Scharakteryzuj i dokonaj wlasciwej oceny mocy prawnej nastepujacych przepisow zawartych w roznych dokumentach i wskaz ich znaczenie:

chyba z kosmosu sie to pytanie nauczycielowi nie urwalo tylko musieliscie to na lekcji omawiac, tak to jest jak sie na lekcjach nie uwaza...
mialam prawo, ale to bylo nawet dawno temu...
niestety nawet jesli bym chciala ci pomoc to nie dam rady, tzrba bylo w googlach poszukac.
btw co to za nauczyciel ktory w pierwszym tygodniu nauki daje takie zadania domowe podczas gdy nie wszyscy maja podreczniki ??
BU! :**
WrednaMisia
WrednaMisia
  9 Septiembre 2008
kundziorka86
kundziorka86: btw co to za nauczyciel ktory w pierwszym tygodniu nauki daje takie zadania domowe podczas gdy nie wszyscy maja podreczniki ??

Bajwidoczniej omawiał to na lekcji.
Poza tym obowiazkiem ucznia miec podrecznik :)
wojtek1498
wojtek1498
  9 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: )ksiazka kucharska

kodeks cywilny, prawa autorskie to jedyne co mi przychodzi do głowy. czyli sama książka nie ma żadnej mocy prawnej

Konto usunięte
Konto usunięte: b)ulotka z lekow

jest jakaś ustawa na ten temat więc można przypuszczać że ma jakąś moc prawną.

Konto usunięte
Konto usunięte: c)oferta sprzedarzy okreslonych towarow

ma moc prawną jeżeli jest oficjalną ofertą handlową (dla przykładu: gazetka z Tesco nie jest ofertą handlową i nie ma mocy prawnej)

Konto usunięte
Konto usunięte: d)regulamin hotelu

tu jestem zielony:ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: e) nie pisane, ale zwyczajowo przestrezgane formy zycia towarzyskiego

no to jest prawo niepisane, nie ma żadnej mocy prawnej.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.