Orzeeleq93
Orzeeleq93
  8 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Witam, otóż mam pewien problem, czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy granica Polski z Czechami jest granicą naturalną czy sztuczną, to samo pytanie dotyczy granicy Polski ze Słowacją. ;)
z góry dziękuje. dla tych co odpisali :piwo:

monia7292
monia7292
  8 Septiembre 2008

jejć....granice sztuczne to takie, które zostały stworzone przez człowieka ( człowiek określił granicę). Natomiast naturalne to np. góry dzielące dwa państwa, morze...
Wystarczy sięgnąć do atlasu

Orzeeleq93
Orzeeleq93
  8 Septiembre 2008

użyczysz? ;D bo to ja też wiem . ;D

baskas4
baskas4
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: czy granica Polski z Czechami jest granicą naturalną czy sztuczną, to samo pytanie dotyczy granicy Polski ze Słowacją. ;)

a jak myślisz?
I dlaczego tak myslisz? :>
monia7292
monia7292
  8 Septiembre 2008

Czechy, Słowacja - obie granice naturalne poprzez góry o ile się nie mylę :ninja:

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Witam, otóż mam pewien problem, czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy granica Polski z Czechami jest granicą naturalną czy sztuczną, to samo pytanie dotyczy granicy Polski ze Słowacją. ;)

Keine grenzen :nutki:
...Ignorance is bliss...
Orzeeleq93
Orzeeleq93
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a jak myślisz? I dlaczego tak myslisz? :>

Moim zdaniem jest to granica naturalna, ponieważ oba te kraje oddzielają pasma górskie (Karpaty i Sudety), ale lepiej mieć dobrze, nowa nauczycielka - niestety bardzo surowa, jeden błąd - ocena w dół. ;/
baskas4
baskas4
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Moim zdaniem jest to granica naturalna, ponieważ oba te kraje oddzielają pasma górskie (Karpaty i Sudety), ale lepiej mieć dobrze, nowa nauczycielka - niestety bardzo surowa, jeden błąd - ocena w dół. ;/

no widzisz. Umiesz ;d

Możesz także powiedzieć, że granic już nie ma :d
Orzeeleq93
Orzeeleq93
  8 Septiembre 2008

na mapie trzeba będzie narysować . ;P tzn kolorem zaznaczyć. ;)

monia7292
monia7292
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: na mapie trzeba będzie narysować . ;P tzn kolorem zaznaczyć. ;)

wszystko już wiesz więc problemu nie będzie :mrgreen:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.