Konto usunięte: 1. Skoro już chodzę do LO, muszę, albo chcę (jak kto woli) wybrać studia...
Jakie studia są najbardziej opłacalne (czyt. w jakim zawodzie zarobisz najwięcej)...?
2. Moje ulubione przedmioty: WOS, angielski, polski, włoski... na jakie studia mogę się wybrać po maturze z tych przedmiotów?
to ja się wypowiem
ja również jestem humanistą, a uczęszczam do technikum ekonomicznego (dziwne, wiem, wiem:P)
jeśli chodzi o moja przyszłość to nie wiążę jej z przedmiotami ścisłymi, o nie(!) w żadnym wypadku, ja sie po prostu do tego nie nadaję, no:P
szczerze mówiąc miałam podobny problem, piszę w czasie przeszłym, bo poniekąd już go rozwiązałam
jako, że jestem humanistą moje przedmioty to polski, historia, angielski. Na mojej maturze, którą będę miała za jakieś 1,5 roku postanowiłam wybrać historię, polski oraz angielski (rozszerzony) oraz nieszczęsną matematykę, z którą teraz się meczę i którą obecnie mam jako rozszerzoną:/
postanowiłam wybrać się na filologię, a następnie zostać jakimś tam tłumaczem przysięgłym. Oczywiście rzeczą oczywistą jest, ze do tego trzeba czasu, chęci, ale opłaca się(tu jest odpowiedz na Twoje drugie pytanie odnośnie wynagrodzenia). Ludzie pracujący na takich 'stanowiskach' potrafią nieźle zarobić.