Martaxx92xx
Martaxx92xx
  6 Septiembre 2008 (pierwszy post)
To znowu ja, pewnie już macie mnie dość, ale tym razem postanowiłam zalożyć ambitny :lol2: temat xD
Więc:
1. Skoro już chodzę do LO, muszę, albo chcę (jak kto woli) wybrać studia...:and:
Jakie studia są najbardziej opłacalne (czyt. w jakim zawodzie zarobisz najwięcej)...?
2. Moje ulubione przedmioty: WOS, angielski, polski, włoski... na jakie studia mogę się wybrać po maturze z tych przedmiotów?
P.S. Wiem, że mam jeszcze dużo czasu, ale ja już wolę wiedzieć do czego ewentualnie się bardziej przyłożyć ;p
A' propos: nie zaczyna sie zdania od więc, ale tak jakoś wyszło ;P
poetess
poetess
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1000 zl

Chyba uciełaś jedno zero przypadkiem ...
poetess
poetess
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: prawo

Pewnie zalezy to w jakimś stopniu od uczelni, ale tak na oko, to polski rozszerzony, jezyk rozszerzony, historia/wos..:woot:

O ile 92 jest Twoim rocznikiem, to oczywiście jeszcze matme podstawową będziesz musiała zdawać, bo jak wiadomo bedzie obowiazkowa
damian50mx
damian50mx
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Chyba uciełaś jedno zero przypadkiem ...

moja znajoma ma zaklad dentystyczny i zarabia okolo 20 000 zł miesiecznie.
poetess
poetess
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: moja znajoma ma zaklad dentystyczny i zarabia okolo 20 000 zł miesiecznie.

No wierze, prywatne gabinety to kopalnia pieniędzy
Rosiczka00
Rosiczka00
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: inżynieria, geodezja,

to ja, to ja ! :dumna:
po klasie humanistycznej :ziober2:
egzekutor90gol
egzekutor90gol
  7 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie studia są najbardziej opłacalne

nie ma takich.

Konto usunięte
Konto usunięte: Moje ulubione przedmioty: WOS, angielski, polski, włoski... na jakie studia mogę się wybrać po maturze z tych przedmiotów?

jakieś nauki społeczne...
uzak
uzak
  7 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Skoro już chodzę do LO, muszę, albo chcę (jak kto woli) wybrać studia... Jakie studia są najbardziej opłacalne (czyt. w jakim zawodzie zarobisz najwięcej)...?

takie gdzie bedziesz chciala studiowac. nie sztuka jest pojsc na studia.. sztuką jest sie utrzymac na nich. jezeli czegos nie bedziesz lubila a tam pojdziesz to kazda nauka bedzie dla Ciebie męką i nic z tego nie bedziesz miala.. ew. rok w plecy
alexyz
alexyz
  7 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: akie studia są najbardziej opłacalne

nie chcesz spełniać marzeń tylko robić wszystko dla kasy? :woot:
Martaxx92xx
Martaxx92xx
  7 Septiembre 2008

Moje marzenie jest takie, żeby iść na studia i coś z tego mieć, czuc satysfakcję nie tylko z tego, że coś wiem, jestem "yntelygentna", ale też mieć za co żyć, nie martwić się o to, czy starczy mi "do pierwszgo" :lol2: i mieć kasę, pozwolić sobie na dużo rzeczy.
Ludzie po zawodówce to mają, po studiach niestety nie ;/
takie życie :(

drobnymaczek
drobnymaczek
  7 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Skoro już chodzę do LO, muszę, albo chcę (jak kto woli) wybrać studia... Jakie studia są najbardziej opłacalne (czyt. w jakim zawodzie zarobisz najwięcej)...? 2. Moje ulubione przedmioty: WOS, angielski, polski, włoski... na jakie studia mogę się wybrać po maturze z tych przedmiotów?

to ja się wypowiem :lol2:

ja również jestem humanistą, a uczęszczam do technikum ekonomicznego (dziwne, wiem, wiem:P)

jeśli chodzi o moja przyszłość to nie wiążę jej z przedmiotami ścisłymi, o nie(!) w żadnym wypadku, ja sie po prostu do tego nie nadaję, no:P

szczerze mówiąc miałam podobny problem, piszę w czasie przeszłym, bo poniekąd już go rozwiązałam

jako, że jestem humanistą moje przedmioty to polski, historia, angielski. Na mojej maturze, którą będę miała za jakieś 1,5 roku postanowiłam wybrać historię, polski oraz angielski (rozszerzony) oraz nieszczęsną matematykę, z którą teraz się meczę i którą obecnie mam jako rozszerzoną:/

postanowiłam wybrać się na filologię, a następnie zostać jakimś tam tłumaczem przysięgłym. Oczywiście rzeczą oczywistą jest, ze do tego trzeba czasu, chęci, ale opłaca się(tu jest odpowiedz na Twoje drugie pytanie odnośnie wynagrodzenia). Ludzie pracujący na takich 'stanowiskach' potrafią nieźle zarobić.
baskas4
baskas4
  7 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie studia są najbardziej opłacalne (czyt. w jakim zawodzie zarobisz najwięcej)...?

ekonomia informatyka.
Większość ścisłych.
Konto usunięte
Konto usunięte: . Moje ulubione przedmioty: WOS, angielski, polski, włoski... na jakie studia mogę się wybrać po maturze z tych przedmiotów?

italianistyka, politologia.
Martaxx92xx
Martaxx92xx
  7 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: italianistyka, politologia.

Ch**a po tym bbede miała
PikerSik
PikerSik
  7 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie studia są najbardziej opłacalne (czyt. w jakim zawodzie zarobisz najwięcej)...?

prawnik.

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Moje ulubione przedmioty: WOS, angielski, polski, włoski... na jakie studia mogę się wybrać po maturze z tych przedmiotów?

prawo. ale to jeszcze historia. zarządzanie...:woot:
Juvart
Juvart
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Skoro już chodzę do LO, muszę, albo chcę (jak kto woli) wybrać studia... Jakie studia są najbardziej opłacalne (czyt. w jakim zawodzie zarobisz najwięcej)...?

informatyk :D

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Moje ulubione przedmioty: WOS, angielski, polski, włoski... na jakie studia mogę się wybrać po maturze z tych przedmiotów?

idź na polski :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.