Martaxx92xx
Martaxx92xx
  6 Septiembre 2008 (pierwszy post)
To znowu ja, pewnie już macie mnie dość, ale tym razem postanowiłam zalożyć ambitny :lol2: temat xD
Więc:
1. Skoro już chodzę do LO, muszę, albo chcę (jak kto woli) wybrać studia...:and:
Jakie studia są najbardziej opłacalne (czyt. w jakim zawodzie zarobisz najwięcej)...?
2. Moje ulubione przedmioty: WOS, angielski, polski, włoski... na jakie studia mogę się wybrać po maturze z tych przedmiotów?
P.S. Wiem, że mam jeszcze dużo czasu, ale ja już wolę wiedzieć do czego ewentualnie się bardziej przyłożyć ;p
A' propos: nie zaczyna sie zdania od więc, ale tak jakoś wyszło ;P
sexiflexi18otoja
sexiflexi18otoja
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: już macie mnie dość

nie martw sie mnie tez haaaa:p

Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie studia są najbardziej opłacalne (czyt. w jakim zawodzie zarobisz najwięcej)...?

prawnik lekarz te najbardziej prestizowe and sławne...choc pielegniarka tez bo duzo juz sie o niej słyszy w tv....jest sławna haaa:p a tak na powaznie to...zawody na które jest popyt sa nie opłacalne

Konto usunięte
Konto usunięte: Moje ulubione przedmioty: WOS, angielski, polski, włoski... na jakie studia mogę się wybrać po maturze z tych przedmiotów?

wos- socjologia stosunki miedzynarodowe...zarzadzanie. moja kuzynka wybrala i tez sie zastanawia...miedzy tymi kierunkami...
Martaxx92xx
Martaxx92xx
  6 Septiembre 2008

Co bd mieć po zarządzaniu albo stosunkach międzynarodowych? tzn jaki zawód moge mieć?

sexiflexi18otoja
sexiflexi18otoja
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Co bd mieć po zarządzaniu albo stosunkach międzynarodowych? tzn jaki zawód moge mieć?

po stosunkach mozesz pracowac w urzedzie:)
a zarzadzanie tez urzad
poetess
poetess
  6 Septiembre 2008

Bardzo popłatne kierunki :biotechnologia, medycyna, architektura, bankowość, inżynieria, geodezja, informatyka czyli jak pewnie zauwarzylaś potrzebne przedmioty ścisle ;)
Może co do Twoich upodobań to ew. prawo, bo na psychologie lub dziennikarstwo nie radze, gdyz male szanse na prace w zawodzie, za to duże na zajęcie miiejsca w kolejce po zasiłek.

Podsumowując humanistom wspolczuje.

Martaxx92xx
Martaxx92xx
  6 Septiembre 2008

No ja jestem humanistką typową niestety ;/
Nie widzę siebie na uczelni ani w zawodzie, który ma cokolwiek wspólnego z przedmiotami ścisłymi ;]
Ale... coś na pewno znajde ;d
Tylko jeszcze nie wiem co ;(

Martaxx92xx
Martaxx92xx
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: zauwarzylaś

:zonk: ty zapewne nie chcesz mieć nic wspólnego z ortografią ;p
sexiflexi18otoja
sexiflexi18otoja
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No ja jestem humanistką typową niestety ;/ Nie widzę siebie na uczelni ani w zawodzie, który ma cokolwiek wspólnego z przedmiotami ścisłymi ;] Ale... coś na pewno znajde ;d Tylko jeszcze nie wiem co ;(

o jesu moja kuzynka znalazla moim zdaniem mamy dosyc tych matematycznych etc scisłych zawodów tam jest przepełnienie np. na dietetyke 30 osób na 1 miejsce a za zarzadzanie 4 osoby.........nom wiec lepiej human. zdaasz na db uczelnie...a tak to..zaovcznych medycznych nie mozna a human zaoczny moze byc..
sexiflexi18otoja
sexiflexi18otoja
  6 Septiembre 2008

nie dołujcie dziewczyny..

ThugChild
ThugChild
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie studia są najbardziej opłacalne (czyt. w jakim zawodzie zarobisz najwięcej)...?

ale sie uczepilas tej kasy hehe :P idz na prawo:P
poetess
poetess
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ty zapewne nie chcesz mieć nic wspólnego z ortografią ;p

Przepraszam, nie wiem jak to się stało :woot:.
O ironio, mialam 6 z polskiego w gimnazjum :lol2:

Z ortografią takze nie jestem na bakier, wstyd.

;)
żeka, rzaba, dópa, wtyd normalnie, nie wiem jak moglam zauwaŻyć napisać przez rz .

Dobra, nie będe polemizować juz o swoim jakże krępującym błędzie, bo mi głupio .
poetess
poetess
  6 Septiembre 2008

Ok, jeszcze się wypowiem, nie będę sobie żalować, o ile jest się materialistą, to się idzie zazwyczaj na studia po ktorych ma się popłatną pracę, takie życie.

Humanistom jest ciężko i wątpie, zeby to się zmieniło, nie twierdze, że nie można znaleźć pracy, ale zazwyczaj są to marne grosze, pomijając prawo. Oczywiście generalizuje, bo są wyjątki, jednak rzeczywistość jest taka, że humanista Cie nie wyleczy, drogi Ci nie zbuduje, pieniędzy nie zainwestuje, domu nie zaprojektuje, komputera nie naprawi, a to w tych czasach podstawa.
Socjologia, psychologia oczywiście też są potrzebne, jednak zapotrzebowanie dużo mniejsze

damian50mx
damian50mx
  6 Septiembre 2008

Ja chodzę do liceum policyjnego [podstawy prawne itp]
i ide na prawo, mysle ze dobrze wybieram.
A jak nie to do policji.

Co do popłatnych zawodów to polecam medycyne;p
Okuliści, dentyści.. Kasa ze szok.

Martaxx92xx
Martaxx92xx
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Okuliści, dentyści.. Kasa ze szok.

jasne, 1000 zl... rzeczywiście szok xD
Martaxx92xx
Martaxx92xx
  6 Septiembre 2008

a na prawo jakie przedmioty?

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.