Martaxx92xx
Martaxx92xx
  6 Septiembre 2008 (pierwszy post)
Pewnie, znając was większość odpowie że tak :zonk:
Ale radzę się zastanowić. Dam przyklad: znam osobę po zawodowce prowadzącą własną firmę,żyje w luksusie (szczerze to znam więcej takich osób).
Natomiast w mojej rodzinie większość osób ma skończone studia, niektórzy po kilka kierunków i zarabiają psie pieniądze w porównaniu do tego, co tamci po zawodówce mają. Coraz częściej slyszy się, że nawet po studiach ciężko jest o pracę, a zarobki od dawna nie są adekwatne do wyksztalcenia.
czy więc opłaca się uczyć? Co z tego będziemy mieli?
zapraszam do dyskusji...:piwo:
smyku1910
smyku1910
  6 Septiembre 2008

a czy przeszkadza Ci nauka w liceum w odbywaniu np stażu fryzjerskiego? Tyle jest ogłoszeń typu "przyjmę kobietę do przyuczenia" masz wolne soboty, to wystarczy podbić i poprosić o przyjęcie do nauki fryzjerstwa

Martaxx92xx
Martaxx92xx
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a czy przeszkadza Ci nauka w liceum w odbywaniu np stażu fryzjerskiego? Tyle jest ogłoszeń typu "przyjmę kobietę do przyuczenia" masz wolne soboty, to wystarczy podbić i poprosić o przyjęcie do nauki fryzjerstwa

tylko w tym układzie ta nauka w LO pójdzie na marne...;/
NeversilionDeymien
NeversilionDeymien
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Po technikum, nie zawodówce.

..inny kumpel po zawodówce jest kucharzem i nie narzeka, ale mechanicy po zawodówce też nie płaczą.. a inni siedzą i ciągle robią studia.
Martaxx92xx
Martaxx92xx
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: inny kumpel po zawodówce jest kucharzem i nie narzeka, ale mechanicy po zawodówce też nie płaczą.. a inni siedzą i ciągle robią studia.

No ja sie zgadzam że zawodówa lepsza...
Co nie zmienia faktu że jestem w LO ;(
Jednak większośc twierdzi że opłaca sie uczyć.
NeversilionDeymien
NeversilionDeymien
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jednak większośc twierdzi że opłaca sie uczyć.

Po dobrych szkołach, możesz zostać prawnikiem lub wysokim urzędasem, a po zawodówce nie.
Co nie zmienia faktu, że wielu ludzi po studiach nie może dostać pracy.
Martaxx92xx
Martaxx92xx
  6 Septiembre 2008

Okej, dziękuję wszystkim (prawie :mrgreen:) za odpowiedzi i cieszę że mój temat stał sie tak popularny xD =**

KamiQa
KamiQa
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dam przyklad: znam osobę po zawodowce prowadzącą własną firmę,żyje w luksusie

jej się udało. ale tobie moze już nie.
dużą role ogrywają tez znajomosci i pieniądze jakimi się dysponuje na rozkręcenie firmy.

ja znam chłopaka który nie chodził do szkoły prawie wcale ale był na tyle 'genialny' ze zdał mature bardzo dobrze.
są rózni ludzie. jedni pottrzebują mase czasu zeby się naucyzć cegokolwiek inni wcale. ale bez szkoły połowa z nas była by analfabetami. a to nie było by przyjemne.
Martaxx92xx
Martaxx92xx
  6 Septiembre 2008

zrozum : nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie kasa jest najważniejsza ;p
A co do aanalfabetyzmu, to zapewniam Cię, że chodzę dopiero do 1 LO, ale inteligencją przewyższam niejednego dorosłego :x
takie moje zdanie, nie obchodzi mnie zdanie innych :mrgreen:

WhiteAngel666
WhiteAngel666
  7 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No ja sie zgadzam że zawodówa lepsza...

cukierniku drogi mooj :nutki: upiecz mi paczka :nutki:
egzekutor90gol
egzekutor90gol
  7 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: czy oplaca się uczyć?

zależy czy komuś bardziej zależy na kasie czy na wiedzy, ja wolę mieć więcej w głowie, bo wtedy nawet gdyby nie wiem co się działo, zawsze jakąś robotę znajdę, a robotnik siłowy złamie nogę czy rękę i co???
PikerSik
PikerSik
  7 Septiembre 2008

opłaca się.
masz większe perspektywy w przyszłości.

WrednaMisia
WrednaMisia
  7 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: masz większe perspektywy w przyszłości.

i tym samym- wiekszą kase :ziober2:
vice10
vice10
  7 Septiembre 2008

Cholera powiem wam tak nieraz facet po zawodówce i technikum zarabia wiele wiele więcej nisz gość po studiach innych tych badziewiach

SuchLonelyDay
SuchLonelyDay
  7 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: czy więc opłaca się uczyć?

według Mnie oplaca sie:P
uzak
uzak
  7 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale radzę się zastanowić. Dam przyklad: znam osobę po zawodowce prowadzącą własną firmę,żyje w luksusie (szczerze to znam więcej takich osób).

to i Ty idz pod lampe i zrób kariere modelki :zonk:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.