Martaxx92xx
Martaxx92xx
  5 Septiembre 2008 (pierwszy post)
Mam 3 pytania:
1. Jakie przedmioty rozszerzone trzeba zdawać na maturze, jeśli chcę iść na dziennikarstwo?
2. Ewentualnie na psychologie??
3. Wiem, że polski na maturze jest obowiązkowy. Ale moja klasa ma rozszerzony wos,historie, angielski i wloski... Czy w takim układzie moge zdawać polski rozszerzony, a nie podstawowy?
dziękuję z góry...:*
arielosxD
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 12
arielosxD
  5 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie przedmioty rozszerzone trzeba zdawać na maturze

dopiero zaczelas chodzic do nowej szkoly i juz myslisz o maturze ? xD
JeR
JeR
  5 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jakie przedmioty rozszerzone trzeba zdawać na maturze, jeśli chcę iść na dziennikarstwo?

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Ewentualnie na psychologie??

sprawdź na stronie uczelni, na pewno już jest wykaz potrzebnych przedmiotów

Konto usunięte
Konto usunięte: 3. Wiem, że polski na maturze jest obowiązkowy. Ale moja klasa ma rozszerzony wos,historie, angielski i wloski... Czy w takim układzie moge zdawać polski rozszerzony, a nie podstawowy?

a kto Ci ma zabronić?
eXtremateria
eXtremateria
  5 Septiembre 2008

Do psychologii potrzebny jest WOS , i o dziwo czasem tez Bilogia takze . Oczywiscie rozszerzony najlepiej .

justisssia
justisssia
  5 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy w takim układzie moge zdawać polski rozszerzony, a nie podstawowy?

Możesz.

Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jakie przedmioty rozszerzone trzeba zdawać na maturze, jeśli chcę iść na dziennikarstwo? 2. Ewentualnie na psychologie??

To zależy od uczelni.
Ader
Ader
  5 Septiembre 2008
arielosxD
arielosxD: dopiero zaczelas chodzic do nowej szkoly i juz myslisz o maturze ? xD

prawidłowo, trzeba wiedzieć co chce się robić w przyszłości.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie przedmioty rozszerzone trzeba zdawać na maturze, jeśli chcę iść na dziennikarstwo?

na pewno rozszerzony język polski również wos czy angielski

Konto usunięte
Konto usunięte: Ewentualnie na psychologie??

jw

Konto usunięte
Konto usunięte: Wiem, że polski na maturze jest obowiązkowy. Ale moja klasa ma rozszerzony wos,historie, angielski i wloski... Czy w takim układzie moge zdawać polski rozszerzony, a nie podstawowy?

może zdawać nawet i chiński na rozszerzonym(chociaż go nie ma :woot) to że klasę masz o takim profilu to nie oznacza że nie możesz zdawać innego rozszerzonego przedmiotu
iZziaaa
iZziaaa
  5 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Ewentualnie na psychologie??

polski (moze byc podst) reszta obowizkowych + rozszerzona biologia i wos
Hope
Hope
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jakie przedmioty rozszerzone trzeba zdawać na maturze, jeśli chcę iść na dziennikarstwo?

1. Wydaje mi się, że polski i historia :woot: .
smielaq89
smielaq89
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte

zobacz na stronie wydziału gdzie chcesz iść, różnie jest...
Agacia498
Agacia498
  6 Septiembre 2008

nie orientuje sie bo ja po szkole od razu pracka--->
architekt krajobrazu...

WrednaMisia
WrednaMisia
  6 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: architekt krajobrazu...

Do tego trzeba miec tez studia ;]
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.