Mam 3 pytania:
1. Jakie przedmioty rozszerzone trzeba zdawać na maturze, jeśli chcę iść na dziennikarstwo?
2. Ewentualnie na psychologie??
3. Wiem, że polski na maturze jest obowiązkowy. Ale moja klasa ma rozszerzony wos,historie, angielski i wloski... Czy w takim układzie moge zdawać polski rozszerzony, a nie podstawowy?
dziękuję z góry...:*
lista tematów
pytania ;DD
Konto usunięte: 1. Jakie przedmioty rozszerzone trzeba zdawać na maturze, jeśli chcę iść na dziennikarstwo?
sprawdź na stronie uczelni, na pewno już jest wykaz potrzebnych przedmiotów
Konto usunięte: 3. Wiem, że polski na maturze jest obowiązkowy. Ale moja klasa ma rozszerzony wos,historie, angielski i wloski... Czy w takim układzie moge zdawać polski rozszerzony, a nie podstawowy?
a kto Ci ma zabronić?
Do psychologii potrzebny jest WOS , i o dziwo czasem tez Bilogia takze . Oczywiscie rozszerzony najlepiej .
prawidłowo, trzeba wiedzieć co chce się robić w przyszłości.
Konto usunięte: Jakie przedmioty rozszerzone trzeba zdawać na maturze, jeśli chcę iść na dziennikarstwo?
na pewno rozszerzony język polski również wos czy angielski
jw
Konto usunięte: Wiem, że polski na maturze jest obowiązkowy. Ale moja klasa ma rozszerzony wos,historie, angielski i wloski... Czy w takim układzie moge zdawać polski rozszerzony, a nie podstawowy?
może zdawać nawet i chiński na rozszerzonym(chociaż go nie ma :woot) to że klasę masz o takim profilu to nie oznacza że nie możesz zdawać innego rozszerzonego przedmiotu