SoLeaveMeAlone11
SoLeaveMeAlone11
  4 Septiembre 2008 (pierwszy post)

hej... ;) jest ktoś dobry z niemieckiego i może mi Pomóc?:) chodzi o wypracowanie ... krótkie ;) nie musi być jakieś wielkie ;) Nauczycielka zadała nam jakieś wspomnienia z wakacji w sensie co robiłam, gdzie byłam, z kim byłam... może mi ktoś pomóc ? mam to na jutro... a jestem strasznie cienka z niemieckiego i juz siedze na tym 2 godziny i nic :( proszę jeszcze jak by ktoś mógł jescze przetłumaczyć na polski :)

Dziękujęęę :):)

nicolkaa00
nicolkaa00
  4 Septiembre 2008

Myślisz, ze ktos jest tak głupi i ci to napisze? :zonk:... Ej.. nie umiesz uzyc prostego perfektu, albo imperfektu.. banał ;/

Ziomaleckiii17
Ziomaleckiii17
  4 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dziękujęęę :):)

nie ma za co
:zonk:
powtórzę to po raz II dziś :nauka języków to podstawa, weź się do roboty a nie łosia szukasz :and:
Claudia191
Claudia191
  4 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dziękujęęę :):)

za co .? :crylol:
sama sobie to zrób ... a nie szukasz jeleni ... tu takich nie ma więc :bye:
poison172
poison172
  4 Septiembre 2008
nicolkaa00
nicolkaa00: Myślisz, ze ktos jest tak głupi i ci to napisze? .

tu się zgodze. nikomu nie bezie sie chcialo siedzie i specjalnie tego pisac, skoro kazdy ma swoja naukę.

nicolkaa00
nicolkaa00: .. banał ;/

pokaz na co cie stac.:zonk:

Konto usunięte
Konto usunięte: jest ktoś dobry z niemieckiego i może mi Pomóc?:)

jestem dobra. i poszukaj w niższych tematach. tam coś musi byc.
nicolkaa00
nicolkaa00
  4 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: pokaz na co cie stac.

Nikomu nie muszę niczego pokazywać :and:
Hope
Hope
  4 Septiembre 2008

Słownik w łapę i jedziesz .

xXxNoName147xXx
xXxNoName147xXx
  4 Septiembre 2008

łosia szukasz? :and:

arielosxD
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 12
arielosxD
  4 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jest ktoś dobry z niemieckiego i może mi Pomóc?

ja nie pomoge dopiero ucze sie pierwszy rok tego jezyka straszny jezyk :ninja:
kuba92762
kuba92762
  4 Septiembre 2008
nicolkaa00
nicolkaa00: Ej.. nie umiesz uzyc prostego perfektu, albo imperfektu.. banał ;/

Ja tez nie umiem i co z tego?:zonk:
moze imperfekt umiem akurat...
Ucze sie niemca, ale go nie umiem, a raczej nie chce go umiec...i co? banal? zalosne.

Konto usunięte
Konto usunięte: SoLeaveMeAlone11

A ty sie ciesz, ze kolezanka mi napisala taka sama prace i mam ja na kompie... ciekawe jak sie odwdzieczysz...pierwszy raz tak uleglem.:and:
In diesem Jahr verbrachte ich meine Sommerferien am Meer. Ich war dort mit meine Familie. Wenn das Wetter schön war, gingen wir an den Strand. Wir nahmen die Badesachen mit und schwammen den ganzen Tag oder sonnten uns. Eines Tages mieteten wir ein Segelboot. Wir segelten aufs offene Meer hinaus. Das war ein wunderbares Abenteuer. Sogar wenn es regnet, verbrachten wir die Zeit angenehm. Wirspielten Karten, sahen interessante Filme oder wir dachten uns unglaubliche Geschichten aus. Meine letzten Sommerferien waren wirklich großartig. Ich habe mich erholt und gelernt, wie man Pilze sammelt, rudert und sogar, wie man im Schmetterlingsstil schwimmt. Die Bernsteine und Muscheln, die nach Hause mitgebracht habe, sind für mich ein kostbares Andenken.
PaATtTti
PaATtTti
  4 Septiembre 2008

@kuba92762:

a ona pewnie nie bedzie wiedziala o co to :zonk:

kuba92762
kuba92762
  4 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a ona pewnie nie bedzie wiedziala o co to

Tlumaczenie tego tez mam, ale mam nadzieje, ze chociaz na tyle mysli, ze da rade sobie juz przetlumaczyc:P
poison172
poison172
  4 Septiembre 2008
nicolkaa00
nicolkaa00: Nikomu nie muszę niczego pokazywać

to nie pisz bezsensownych postów.
DarusiaxDDD
DarusiaxDDD
  4 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jest ktoś dobry z niemieckiego

Nie ja i tak bym Ci nie pomogła bo nic się nie nauczysz jak ktoś Ci napisze o.o
PaATtTti
PaATtTti
  4 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie ja i tak bym Ci nie pomogła bo nic się nie nauczysz jak ktoś Ci napisze o.o

a ja CI powiem ze do konca tak nie jest bo poznalam na wakacjahc takieog chlopaka nie jets on polakiem i nieumiem do konca angielskieog tzn slabo umiem i dzieki pomocy i rozmow z nim duzo sie nauczylam tego jezyka i to zawdxzieczam Mu i kumpeli
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.