jakuh
jakuh
  3 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Dostałem pewnego rodzaju zadania domowe na francuskim i chcę się do Was zwrócić z pytaniem. Otóż chodzi o to, żebyśmy się zastanowili, czym może zajmować się klub europejski. Kiedyś, kiedy jeszcze nie było "doby komputerów i internetu" zbierało się wycinki z różnych zagranicznych gazet i dyskutowało na ten temat.
Jak myślicie, czym aktualnie może się taki klub zajmować?

xXxblondixXxxx
xXxblondixXxxx
  3 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: żebyśmy się zastanowili

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak myślicie, czym aktualnie może się taki klub zajmować?

Ty sie masz zastanowić a nie my.
jakuh
jakuh
  3 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ty sie masz zastanowić a nie my.

Nie zmuszam Ciebie do odpowiadanie na moje pytanie, jeśli nie masz ochoty :and:
DeliciousJelly
DeliciousJelly
  3 Septiembre 2008
Poruszaniem jakichś europejskich problemów politycznych i gospodarczych, albo coś tam. Pojęcia nie mam. xd
baskas4
baskas4
  3 Septiembre 2008
Konto usunięte

kiedyś byłam w takim "klubie". Tam nauczycielka skupiała sie na państwach Unii Europejskiej. Opowiadała ciekawostki dotyczące danego kraju. Pod koniec roku mieliśmy konkurs. Kazda grupa miała inne państwo do przedstawienia.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  3 Septiembre 2008
Konto usunięte

Europa da się lubić :ninja:

nie wiem.. niech kazdy reprezentuje inne państwo.. dowie sie o nim jak najwiecej.. i kazde spotkanie bedzie miało ..jakiś głowny temat.. i kazdy bedzie go prezentował no podstawie danego panstwa które reprezebntuje
...Ignorance is bliss...
BlackVersion
BlackVersion
  4 Septiembre 2008
Konto usunięte

ja bylam w takim klubie, w liceum, czyli jakies 7 lat temu

czym sie zajmowalismy? np. przygotowalismy biuletyn z roznymi dzialami;o naszej szzkole, jak ja zalozono, troche historii o niej, co znajduje sie ciekawego w najblizszej okolicy, gdzie czym dojechac itp. taki informator, oczywiscie nie doszedl on do skutku gdyz dyrektorka stwierdzila ze nie da kasy na niego.

ale dzieki temu klubowi pojechalam za darmo na zjadz doslnosląskich klubow europejskich w polanicy zdroju, tam m.in robilismy takie symulacje, np. obrad parlamentu, negocjacji, dyskusji i UE
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.