UkolyszMnieDoSnu
UkolyszMnieDoSnu
  2 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Witam.

W 2010 zdaje sobię maturkę .. niby to jeszcze dwa lata, ale wolę wcześniej zacząć się uczyć, bo później z wszystkim na ostatnią chwilę nie dam rady.
No więc tak. Jestem w liceum, mam geografię tylko dwa lata, a chcę zdawać ją rozszerzoną . :ninja:
i stąd moje pytanie ..
jakie vademecum najlepiej kupić [wydawnictwo], żebym miała szansę ją jakoś zdać ? :)
bo teraz tego wszystkiego jest tyle, że nie mam zielonego pojęcia, a chciałabym już w to zaglądać.

Nie wiesz, nie pisz nic.
Chcę konkretnych odpowiedzi, najlepiej tych co dobrze się oreintują, bo zdawali maturkę z geografii.

z góry wielkie dzięki . :piwo:
pozdrawiam.

Rosiczka00
Rosiczka00
  2 Septiembre 2008

vademecum Operonu, zdawałam w tym roku maturę rozszerzoną z geo, dostałam się na studia, więc się opłaca :ziober2:

aa, i nie martw się. Ja na zdawanie geo się zdecydowałam dopiero w klasie maturalnej, w dodatku na rozszerzeniu, a wcześniej uczyłam się tylko podstaw :ziober2:

justisssia
justisssia
  2 Septiembre 2008

O ile się nie mylę, to Operon miał dość dobre. Mój geograf powiedział, że jest w nim materiał na rozszerzenie, a nawet wykraczający poza rozszerzenie. :woot: .

justisssia
justisssia
  2 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja na zdawanie geo się zdecydowałam dopiero w klasie maturalnej, w dodatku na rozszerzeniu, a wcześniej uczyłam się tylko podstaw

No ja tak samo. (;
Agnieszkaaa199090
Agnieszkaaa199090
  2 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jakie vademecum najlepiej kupić [wydawnictwo], żebym miała szansę ją jakoś zdać ? :) bo teraz tego wszystkiego jest tyle, że nie mam zielonego pojęcia, a chciałabym już w to zaglądać.

Ja zdaje geografie w tym roku szkolnym,też rozszerzoną :D
A co do vademecum-nie za wcześnie? :) JA też jeszcze nie mam
Ale mam rade-jak będziesz chciala to napisz do mnie na PW to podeślę Ci link do takiej fajnej stronki z testami z geografii które możesz rozwiązywać :)
Marek1991BrD
Marek1991BrD
  2 Septiembre 2008

Też mam maturę za 2 lata i jeszcze nie myślałem o tym.
U mnie w szkole polecają vademecum wydawnictwa OPERON, używamy również podręczników tego wydawnictwa.

Rosiczka00
Rosiczka00
  2 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No ja tak samo. (;

bałam się że nie wyrobię, bo ogólnie z 1 klasy jest najwięcej materiału i musiałam sama nadrobić rozszerzenie + 2 klasa i jeszcze 3, ale geografia fajna jest ;) :P więc poszło szybko.
justisssia
justisssia
  2 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: bałam się że nie wyrobię, bo ogólnie z 1 klasy jest najwięcej materiału i musiałam sama nadrobić rozszerzenie + 2 klasa i jeszcze 3, ale geografia fajna jest ;) :P więc poszło szybko.

Ja miałam rozszerzoną przez całe liceum, ale jakoś nigdy nie przywiązywałam uwagi do przedmiotu. Nawet do matury się nie uczyłam specjalnie - wzięłam ją na dodatkowym z myślą " co będzie, to będzie " Zdałam, nawet nie najgorzej. :D
UkolyszMnieDoSnu
UkolyszMnieDoSnu
  2 Septiembre 2008

już dwa głosy za operonem, więc zakupię :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: A co do vademecum-nie za wcześnie?

hm.. moze i tak, ale ja mam taki głupkowaty nawyk, że wolę zacząć coś wcześniej, zeby potem zdążyć .. a zresztą.. wszyscy już nam trują o tych maturach ..

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale mam rade-jak będziesz chciala to napisz do mnie na PW to podeślę Ci link do takiej fajnej stronki z testami z geografii które możesz rozwiązywać :)

o . zaraz się zgłoszę ;)
justisssia
justisssia
  2 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale ja mam taki głupkowaty nawyk, że wolę zacząć coś wcześniej, zeby potem zdążyć .

Według mnie to nie jest głupkowaty nawyk.
Ja mam głupkowaty - wszystko na ostatnią chwilę. ;P
KamiQa
KamiQa
  2 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: vademecum Operonu

dzisiaj nam gościu od histori polecał vademecum też operonu.
wiec są już 2 opinie ZA jeśli chodzi o to wydawnictwo ;p
LunaStellaSoleil
LunaStellaSoleil
  2 Septiembre 2008

też zdaje rozszerzenie z gegry i też już od 2 klasy bawie się z vademecum operonu ;P

UkolyszMnieDoSnu
UkolyszMnieDoSnu
  2 Septiembre 2008

kurcze. z tego co widzę to nie tylko ja będę się męczyć z tym przedmiotem ..

no to jutro jadę do księgarni. :mrgreen:
przekonaliście mnie ..

Rosiczka00
Rosiczka00
  2 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja miałam rozszerzoną przez całe liceum, ale jakoś nigdy nie przywiązywałam uwagi do przedmiotu. Nawet do matury się nie uczyłam specjalnie - wzięłam ją na dodatkowym z myślą " co będzie, to będzie " Zdałam, nawet nie najgorzej. :D

a ja miałam podstawę :-D

Konto usunięte
Konto usunięte: dzisiaj nam gościu od histori polecał vademecum też operonu. wiec są już 2 opinie ZA jeśli chodzi o to wydawnictwo ;p

bo jest naprawdę dobre, wszystko to co musisz umieć do matury - jest tam.
zresztą, na arkuszu maturalnym miałam nawet mapkę, którą pamiętałam z nauki wlaśnie z vademecum - więc kolejny głos za :ziober2:
DeliciousJelly
DeliciousJelly
  2 Septiembre 2008
Ja też jestem za Operonem. Miom zdaniem jest najlepszy, jeśli chodzi o geografię. ;)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.