NieLubieSieDzielic
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
NieLubieSieDzielic
  27 Agosto 2008 (pierwszy post)
Moje pytane takie jak w temacie, chcę iść na germanistykę na uniwersytecie Wrocławskim ale nie wiem z jakich przedmiotów oprócz rozszerzonego niemieckiego liczą tam jeszcze punkty. Bardzo proszę o odpowiedz kogoś zorientowanego :)
Ader
Ader
  27 Agosto 2008
NieLubieSieDzielic
NieLubieSieDzielic: Moje pytane takie jak w temacie, chcę iść na germanistykę na uniwersytecie Wrocławskim ale nie wiem z jakich przedmiotów oprócz rozszerzonego niemieckiego liczą tam jeszcze punkty. Bardzo proszę o odpowiedz kogoś zorientowanego :)

zazwyczaj na kierunki językowe poza zdawanym naturalnie rozszerzonym językiem w tym wypadku niemieckim, trzeba też zdawać rozszerzony język polski.
NieLubieSieDzielic
NieLubieSieDzielic
  27 Agosto 2008

qrcze... miałam nadzieje że nikt o tym nie wspomni... eh... to było by nie fajnie ;/

Ader
Ader
  27 Agosto 2008
NieLubieSieDzielic
NieLubieSieDzielic: qrcze... miałam nadzieje że nikt o tym nie wspomni... eh... to było by nie fajnie ;/

zalety filologii.
Często jest jednak tak, że są też egzaminy wstępne wtedy może ten polski nie ma takiego znaczenia :)
Ader
Ader
  27 Agosto 2008

Jeżeli chodzi o wspomniany przez Ciebie UW, to wygrzebałem w Internecie następującą informacje.

Uniwersytet Wrocławski
Wydział Filologiczny
rodzaje studiów:

* filologia germańska - dzienne, zawodowe
Warunki przyjęcia: egzamin pisemny testowy z języka niemieckiego, egzamin ustny z języka niemieckiego, języka polskiego

NieLubieSieDzielic
NieLubieSieDzielic
  27 Agosto 2008
Ader
Ader: * filologia germańska - dzienne, zawodowe Warunki przyjęcia: egzamin pisemny testowy z języka niemieckiego, egzamin ustny z języka niemieckiego, języka polskiego

uhum... tylko teraz kwestia tego czy to wszystko ma być na rozszerzonym czy nie? :nielapie: Bo niemiecki na pewno na rozie... chyba że się mylę :nielapie:
Ader
Ader
  27 Agosto 2008
NieLubieSieDzielic
NieLubieSieDzielic: uhum... tylko teraz kwestia tego czy to wszystko ma być na rozszerzonym czy nie? Bo niemiecki na pewno na rozie... chyba że się mylę

zawsze poziom rozszerzony jest bardziej punktowany niż poziom podstawowy.
xXx0Asiunia0xXx
xXx0Asiunia0xXx
  28 Agosto 2008

niemiecko, polski...

WrednaMisia
WrednaMisia
  28 Agosto 2008

Rozszerzony niemiecki i polski :)

Skatex3
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 19
Skatex3
  28 Agosto 2008

a ktos wie moze o resocjalizacji? co trzeba zdawać?

http://img149.imageshack.us/img149/1899/syg7eq2.jpg
"Z roku na rok starszy, ale duchem wciąż jak dzieciak
Już nie chce mi się czekać, za złem świata uciekać.."

ThoseWereTheDays
ThoseWereTheDays
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a ktos wie moze o resocjalizacji? co trzeba zdawać?

moja siostra WOS zdawała i ang rozszerzony.
chociaz zwykly angielski tez bylby ok.
a gdzie chcesz isc? :D
WrednaMisia
WrednaMisia
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a ktos wie moze o resocjalizacji? co trzeba zdawać?

Ja miałam Wos albo historię :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.