lista tematów
co zdawać na maturze żeby iść na germanistykę?
Moje pytane takie jak w temacie, chcę iść na germanistykę na uniwersytecie Wrocławskim ale nie wiem z jakich przedmiotów oprócz rozszerzonego niemieckiego liczą tam jeszcze punkty. Bardzo proszę o odpowiedz kogoś zorientowanego :)
NieLubieSieDzielic: Moje pytane takie jak w temacie, chcę iść na germanistykę na uniwersytecie Wrocławskim ale nie wiem z jakich przedmiotów oprócz rozszerzonego niemieckiego liczą tam jeszcze punkty. Bardzo proszę o odpowiedz kogoś zorientowanego :)
zazwyczaj na kierunki językowe poza zdawanym naturalnie rozszerzonym językiem w tym wypadku niemieckim, trzeba też zdawać rozszerzony język polski.
Jeżeli chodzi o wspomniany przez Ciebie UW, to wygrzebałem w Internecie następującą informacje.
Uniwersytet Wrocławski
Wydział Filologiczny
rodzaje studiów:
* filologia germańska - dzienne, zawodowe
Warunki przyjęcia: egzamin pisemny testowy z języka niemieckiego, egzamin ustny z języka niemieckiego, języka polskiego
Ader: * filologia germańska - dzienne, zawodowe
Warunki przyjęcia: egzamin pisemny testowy z języka niemieckiego, egzamin ustny z języka niemieckiego, języka polskiego
uhum... tylko teraz kwestia tego czy to wszystko ma być na rozszerzonym czy nie?

a ktos wie moze o resocjalizacji? co trzeba zdawać?
http://img149.imageshack.us/img149/1899/syg7eq2.jpg
"Z roku na rok starszy, ale duchem wciąż jak dzieciak
Już nie chce mi się czekać, za złem świata uciekać.."