milenkaa26
milenkaa26
  26 Agosto 2008 (pierwszy post)

Elo.

Uczy się ktoś ? Jeśli tak, to dlaczego ?
Podoba się ?

Ja zaczynam naukę, zakupiłam różne potrzebne książki, słowniki itd. Ale zastanawiam się czy taka nauka na własną rękę ma jakiś sens.
Ale nie chcę zwlekać, bo głęboko wiążę swoją przyszłość z tym językiem :tak:

Ma ktoś z was jakieś większe doświadczenie z tym językiem ?
Ażeby udzielić mi kilku rad i wskazówek :ziober2:

No.
Nabijaczy nie zapraszam do rozmowy :ninja:

pozdro.

6exMadziaaxe9
6exMadziaaxe9
  27 Agosto 2008
milenkaa26
milenkaa26: Ale nie chcę zwlekać, bo głęboko wiążę swoją przyszłość z tym językiem

też mam podobnie ;)
sama staram się uczyć własną rękę . niestety w moich okolicach nie znalazłam żeadnego kursu japońskiego .- :woot:
ale nie wie czy z tej samodzielnej nauki coś dobrego wyjdzie :D .
'**;
KamiQa
KamiQa
  27 Agosto 2008
milenkaa26
milenkaa26: . Ale zastanawiam się czy taka nauka na własną rękę ma jakiś sens.

mysle ze wiecej mogłabys osągnąć poznajac kogoś kto ten język już zna i będziesz z nim mogła po japońsku porozmawiać etc. wtedy uczy się owiele łatwiej.
Agnieszkaaa199090
Agnieszkaaa199090
  27 Agosto 2008

Ja co prawda japońskiego sie nie uczyłam ale jesli Ty myślisz o nauce takiej na serio (a myślisz :)) ) to powinnaś zapisać się na jakiś kurs bo samemu to o wiele cieżej sie nauczyć jakiegokolwiek języka.Co jeszcze...w wolnych chwilach staraj się czytać książki lub strony internetowe po japońsku-czytanie stron internetowych w obcym języku naprawdę pomaga :) A mówię tak bo ucze sie na własną rękę węgierskiego i serbskiego :) Ale to bardziej tak dla siebie ;))

WrednaMisia
WrednaMisia
  27 Agosto 2008

Nigdy nie miałam i pewnie nie bede miała :and:
nie lubię języków :and:

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.