ewelinka10101
ewelinka10101
  26 Agosto 2008 (pierwszy post)

Witam ;)

Idę do liceum. Do tej pory angielski w szkole miałam tylko 2 lata, i to jako zajęcia dodatkowe które wszyscy olewali. W 3 kl gimnazjum chodziłam do szkoły językowej i dostałam jakiś tam certyfikat ukończenia na ocenę A czyli chyba 5. No i nie wiem, czy w liceum wybrać kontynuację angielskiego czy nie? Bo niby nie uczyłam się tyle co inni ale jakoś szkoda mi tego roku prywatnych lekcji... Help!

igh
igh
  26 Agosto 2008

lepiej wybrać kontynuację języka... lepiej powtórzyć materiał z anglika jeszcze raz, niż coś ominąć.. a w szkole i tak nie nauczą Cię tak jak prywatnie.. nigdy.

kkkasiunia1988
kkkasiunia1988
  26 Agosto 2008

jesli lubisz angielski i nie masz z nim wiekszych problemów, to dlaczego by nie?

igh
igh
  26 Agosto 2008

a poza tym w liceum nie ucza pod katem tego, ze w gimnazjum sobie olewaliscie, tylko pod katem materialu jaki jest do realizacji

xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  26 Agosto 2008

I tak bedziesz miała dwa języki w liceum :)

ewelinka10101
ewelinka10101
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jesli lubisz angielski i nie masz z nim wiekszych problemów, to dlaczego by nie?

no ale właśnie nie jestem pewna czy dam sobie radę, a dokładniej czy przez ten rok nauki prywatnej nauczyłam się tyle co inni przez 3 albo więcej lat nauki w szkole...
martyna1517
martyna1517
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Witam ;) Idę do liceum. Do tej pory angielski w szkole miałam tylko 2 lata, i to jako zajęcia dodatkowe które wszyscy olewali. W 3 kl gimnazjum chodziłam do szkoły językowej i dostałam jakiś tam certyfikat ukończenia na ocenę A czyli chyba 5. No i nie wiem, czy w liceum wybrać kontynuację angielskiego czy nie? Bo niby nie uczyłam się tyle co inni ale jakoś szkoda mi tego roku prywatnych lekcji... Help

Kochan, czy bedziesz miec kontynucje czy nie to wybierasz wybierajac profil. Ja tak mialam.
A po za tym to jak sie uczysz 2 lata angielskiego to podejzewam ze pewnie niemieckigo dluzej wiec sama sobie odpwiedz..
ewelinka10101
ewelinka10101
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: I tak bedziesz miała dwa języki w liceum :)

wiem o tym, ale jako kontynuację wzięłam rosyjski, a angielski można wybrać czy kontynuacja czy zaczynamy od zera...
kkkasiunia1988
kkkasiunia1988
  26 Agosto 2008

na prywatnych ekcjach zawsze sie wiecej nayczy...
z reszta poziom jezyka w szkole czesto daje wiele do zyczenia...
ja mialam angielski i niemiecki i ani jednego nie uczyli...
no ale matura zdana...
w szkole ucza pod katem matury...
normalna komunikacja w tym jezyku, po samej nauce w szkole nie jest latwa...

xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wiem o tym, ale jako kontynuację wzięłam rosyjski, a angielski można wybrać czy kontynuacja czy zaczynamy od zera...

No skoro się już uczyłaś no to chyba dalej.
:woot:
7Luker7
7Luker7
  26 Agosto 2008

Dziś znajomość angielskiego może być bardzo przydatna. Jeśli zaczęłaś się uczyć, nie rezygnuj. ;)

ewelinka10101
ewelinka10101
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No skoro się już uczyłaś no to chyba dalej.

ale o to chodzi że uczyłam się tylko rok prywatnie, bo przez te 2 lata w szkole nie nauczyliśmy się nic (taka nauczycielka była że ona olewała te lekcje, to my tym bardziej) a inni którzy wybiorą kontynuację uczyli się 3 albo 6 lat normalnie w szkole...
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale o to chodzi że uczyłam się tylko rok prywatnie, bo przez te 2 lata w szkole nie nauczyliśmy się nic (taka nauczycielka była że ona olewała te lekcje, to my tym bardziej) a inni którzy wybiorą kontynuację uczyli się 3 albo 6 lat normalnie w szkole...

No to skoro się boisz to wez od nowa :]
MoniQQQ22
MoniQQQ22
  26 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Witam ;) Idę do liceum. Do tej pory angielski w szkole miałam tylko 2 lata, i to jako zajęcia dodatkowe które wszyscy olewali. W 3 kl gimnazjum chodziłam do szkoły językowej i dostałam jakiś tam certyfikat ukończenia na ocenę A czyli chyba 5. No i nie wiem, czy w liceum wybrać kontynuację angielskiego czy nie? Bo niby nie uczyłam się tyle co inni ale jakoś szkoda mi tego roku prywatnych lekcji... Help!

Ja bym wybrała kontynuacje. Angielski jest teraz niezbędny. Na każdym kroku przydatny. I fajnie jest go umieć. :).
PrettyPAULA
PrettyPAULA
  26 Agosto 2008

Najpierw chyba przydaloby sie polski pocwiczyc... Troche bledow w temacie... a angielskiego JAK NAJBARDZIEJ:) Pozdrawiam

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.