Witam ;)
Idę do liceum. Do tej pory angielski w szkole miałam tylko 2 lata, i to jako zajęcia dodatkowe które wszyscy olewali. W 3 kl gimnazjum chodziłam do szkoły językowej i dostałam jakiś tam certyfikat ukończenia na ocenę A czyli chyba 5. No i nie wiem, czy w liceum wybrać kontynuację angielskiego czy nie? Bo niby nie uczyłam się tyle co inni ale jakoś szkoda mi tego roku prywatnych lekcji... Help!
lista tematów
Angielski... strona 1 z 2
lepiej wybrać kontynuację języka... lepiej powtórzyć materiał z anglika jeszcze raz, niż coś ominąć.. a w szkole i tak nie nauczą Cię tak jak prywatnie.. nigdy.
a poza tym w liceum nie ucza pod katem tego, ze w gimnazjum sobie olewaliscie, tylko pod katem materialu jaki jest do realizacji
Konto usunięte: Witam ;)
Idę do liceum. Do tej pory angielski w szkole miałam tylko 2 lata, i to jako zajęcia dodatkowe które wszyscy olewali. W 3 kl gimnazjum chodziłam do szkoły językowej i dostałam jakiś tam certyfikat ukończenia na ocenę A czyli chyba 5. No i nie wiem, czy w liceum wybrać kontynuację angielskiego czy nie? Bo niby nie uczyłam się tyle co inni ale jakoś szkoda mi tego roku prywatnych lekcji... Help
Kochan, czy bedziesz miec kontynucje czy nie to wybierasz wybierajac profil. Ja tak mialam.
A po za tym to jak sie uczysz 2 lata angielskiego to podejzewam ze pewnie niemieckigo dluzej wiec sama sobie odpwiedz..
na prywatnych ekcjach zawsze sie wiecej nayczy...
z reszta poziom jezyka w szkole czesto daje wiele do zyczenia...
ja mialam angielski i niemiecki i ani jednego nie uczyli...
no ale matura zdana...
w szkole ucza pod katem matury...
normalna komunikacja w tym jezyku, po samej nauce w szkole nie jest latwa...
ale o to chodzi że uczyłam się tylko rok prywatnie, bo przez te 2 lata w szkole nie nauczyliśmy się nic (taka nauczycielka była że ona olewała te lekcje, to my tym bardziej) a inni którzy wybiorą kontynuację uczyli się 3 albo 6 lat normalnie w szkole...
Konto usunięte: ale o to chodzi że uczyłam się tylko rok prywatnie, bo przez te 2 lata w szkole nie nauczyliśmy się nic (taka nauczycielka była że ona olewała te lekcje, to my tym bardziej) a inni którzy wybiorą kontynuację uczyli się 3 albo 6 lat normalnie w szkole...
No to skoro się boisz to wez od nowa :]
Konto usunięte: Witam ;)
Idę do liceum. Do tej pory angielski w szkole miałam tylko 2 lata, i to jako zajęcia dodatkowe które wszyscy olewali. W 3 kl gimnazjum chodziłam do szkoły językowej i dostałam jakiś tam certyfikat ukończenia na ocenę A czyli chyba 5. No i nie wiem, czy w liceum wybrać kontynuację angielskiego czy nie? Bo niby nie uczyłam się tyle co inni ale jakoś szkoda mi tego roku prywatnych lekcji... Help!
Ja bym wybrała kontynuacje. Angielski jest teraz niezbędny. Na każdym kroku przydatny. I fajnie jest go umieć. :).