Do kiedy jest ustawowy termin skladania planu ramowego do matury ustnej z j.polskiego.
pozdro
Konspekt, plan ramowy j.polski Matura
wgl ten plan wypowiedzi to jest jakas porażka i totalny bezsens(dla mnie)...nie wiem na co to komu. i jeszcze ta bibliografia z 10 razy typiarze oddawałem bo za kazdym razem doszukiwała sie jakiegos durnego bledu typu "zabraklo kropki tutaj" lub "tam nie piszemy z wielkiej litery tylko kursywą" i zamias wytknąc od razu wszystko co jest zle to za kazdym razem wytykała po jednym blędzie...
na ustnej nawet do bibliografii nie zajrzałem a planu nie mialem bo i tak wszystko bylo w glowie:]
Ja też nie miałem planu wypowiedzi bo i tak omawiałem tylko 3 pozycje ;) 85 % :) Najdziwniejsze bylo to ze inni mieli przygotowane jakieś dodatki typu plakaty, prezentacje w PP itd... A komisja sprawdzała przede wszystkim to czy sie wie co sie napisało oraz znajomość lektur ;)
Btw, plan, jest informacją dla osób egzaminujących.
To na podstawie planu oni konstruują pytania, które zadają po wygłoszeniu prezentacji.
U mnie w klasie, płacili po 120zł, oddali nauczycielce do sprawdzenia, i jeszcze musieli nanosić poprawki.