Jesteście za maturą z matematyki? Ona jest obowiązkowa tylko w Polsce?
Zdawaliście, zdajecie? Oblaliście kiedyś?;.....
Trudno jest zdać tą matematykę na poziomie podstawowym? Trzeba się dużo uczyć i przygotowywać od tego?
lista tematów
Matura z matematyki strona 1 z 2
Popieram.
A co chcesz specjalnie wyjechać na tę okoliczność?

Zdałam.
Z racji, że było to tylko raz nie miałam okazji by oblać.
Banalna sprawa, spróbuj rozszerzenia

Zajęcia w szkole są wystarczające, bynajmniej ja nie robiłam nic specjalnego ponad to. No może z dwa arkusze tuż przed maturą. W sumie 2 próbne egzaminy, myślę, że też były pomocne..
Konto usunięte: Jesteście za maturą z matematyki? Ona jest obowiązkowa tylko w Polsce?
Zdawaliście, zdajecie? Oblaliście kiedyś?;.....
Trudno jest zdać tą matematykę na poziomie podstawowym? Trzeba się dużo uczyć i przygotowywać od tego?
w całym świecie jest obowiązkowa, a u nas od tego roku (znowu!)
zdawałam w tym roku, zdałam na 78%.
bardzo łatwo moim zdaniem. masz 25 pytań zamkniętych (a, b, c, d) po 1pkt. czyli jeśli zrobisz całą część testową dobrze masz 50%, czyli zdaną maturę.
owszem.
tak chce nam się. co może być ciekawszego?!
Kiedy widzę takie kwiatki jak kiedyś widziałam kiedyś na demotywatorach to jak najbardziej tak

będę zdawać.
Konto usunięte: Trudno jest zdać tą matematykę na poziomie podstawowym? Trzeba się dużo uczyć i przygotowywać od tego?
Jak się solidnie przyłoży do nauki to nawet największy gamoń zda na te 30%. W końcu podstawy nie są takie trudne.
ani mi ona wadzi, ani przeszkadza.
Poziom tegorocznej matury z matmy był żenująco niski.
każdy kraj ma inne zasady zdawania matury

zdałam w tym roku.
Konto usunięte: Trudno jest zdać tą matematykę na poziomie podstawowym? Trzeba się dużo uczyć i przygotowywać od tego?
zdałam bez uczenia się w domu.
Jak już wspominałam poziom był niski.
Naprawdę chyba bardziej trzeba się namęczyć, by tę matmę oblać niż zdać. Tym bardziej, że przed nosem mamy książkę ze wzorami, więc chyba każdy powinien uciułać te 30%
tak. mimo tego, że jestem tępy z matmy. byłem kiedyś odmiennego zdania,
ale jak się zorientowałem, że niektóre osoby w szkole średniej nie umieją pomnożyć liczb całkowitych, to jestem całkiem za. poza tym, co to za sztuka zdać na 30 % i mieć z głowy?
jestem zdecydowanie za.
Zdałam.
ja zdawałam w zeszłym roku, wtedy na podstawowej trzeba jeszcze było troszkę pomyśleć, co prawda nie ma porównania z rozszerzeniem, ale jednak.
tegoroczny poziom matury z matematyki, że był porównywalny do testów gimnazjalnych.
Tak, bardzo dobry pomysł z obowiązkowym pisaniem.
Zdawałem maturę rok temu gdy nie była obowiązkowa, pisałem rozszerzenie, zdałem. :)
Brat mojej koleżanki napisał tegoroczną maturę na, o ile dobrze pamiętam, 74%. W każdym razie trochę ponad 70%. Dodam, że ma 16 lat. :) Więc to oznacza, że trudna raczej nie jest.
p.s. moim zdaniem była wręcz banalna