No to maturzyści jak tam po?
Jak oceniacie poziom? Łatwa/trudna ?
Jeżeli chodzi o mnie podpasował mi Świętoszek :)
Jedyna lektura, którą przeczytałam przez całe liceum
lista tematów
Polski. Matura :) strona 5 z 47
Konto usunięte: pisząc głupoty można dostać jeszcze punkty za ortografię, część kompozycji, styl etc.
No chyba że zrobi się jakiś bład tzw kardynalny, czyli pomyli sie imię czy coś takiego.
Konto usunięte: tylko żeby nie dali żadnych stożków, graniastosłupów, ostrosłupów czy logarytmów, bo wtedy od razu z sali wychodzę

ależ nie ma za co :D
mówisz to osobie która przez 4 lata w LO jechała na samych streszczeniach i ma na koniec 4 z polskiego

Konto usunięte: OBY ! napisałam , o tym przeżyciu np, te przykłady o żydzie i o tym Adamie ze sie pierwszy raz bał. Opisałam to ,że Edelman to opisuje, opowiada.
Nawet nie czytałam tego tekstu :D Pisałam ze Świetoszka :D
Też tak czułam, ale w ogóle literatury od Młodej Polski i dalej nie ruszyłam

a potem chlanie od 30 czerwca

o ustną jestem spokojna. Zresztą, okaze się w poniedziałek

Konto usunięte: mówisz to osobie która przez 4 lata w LO jechała na samych streszczeniach i ma na koniec 4 z polskiego
Nie wiem jak wy, ale ja na początku roku ściągnąłem wszystkie audiobooki. A potem wyszło, że nawet streszczenia nie chciało się czytać, nie mówiąc o audiobookach, których ani razu nie odtworzyłem .
bo uczylam sie jej na pamiec i w polowie mojej prezentacji zadzwonil telefon komorkowy

Ogolnie jak trafisz na dobra komisje, to masz szczescie. Ja mialam wredne malpy, ktore zadalam mi chyba z 10 pytan, a przed moim wejsciem udupily 7 osob z mojej klasy

a tego to nie pamietam, bo chodzilam ciagle pijana i na kkilka dni film mi sie urwal

to Ty teraz pisales tez?
[quote=Gotusiaaa]TequilaSunrise:Też tak czułam, ale w ogóle literatury od Młodej Polski i dalej nie ruszyłam
ja w sumie wszystko prawie powtorzylam, tak zeby cokolwiek wiedzieć ;D
Ja powtórzyłem PESEL i wczoraj przeczytałem streszczenie "Lalki" . Nawet wcześniej nie widziałem arkusza z polskiego na oczy.