No to maturzyści jak tam po?
Jak oceniacie poziom? Łatwa/trudna ?
Jeżeli chodzi o mnie podpasował mi Świętoszek :)
Jedyna lektura, którą przeczytałam przez całe liceum
lista tematów
Polski. Matura :) strona 34 z 47
Konto usunięte: Tzn, np pisałam,ze Edelman opowiadał o tym żydku i ze to spowodowalo u niego takie emocje, że wiedział,że nigdy nie moze dopuscic to tego by stanac na takiej beczce, ze lepiej umrzec od strzalow, niz umrzec w komorze gazowej.
A to nie odnosiło się do poniżania i umierania z honorem i godnością?:O
co?

dzięki :)
Konto usunięte: nie wiem by w ogóle nie myslec o glupiej karcie wzorow? i sie skupic na zadanku ^^
co jak co ale czas najwieksze znaczenia mial u mnie na rozszerzonej, niestety nie wyrobilem sie wtedy i tak ze wszystkim ;x
to kiedy Ty maturę zdawałeś?

a ile czasu jest na rozszerzonej matematyce?
MalenstwoxD: No ja podobnie napsialam:) Ale ja nie psialam nic jak on wolalby umrzec tylko naspail ze traktowal wsyzstkich na rowni ze Nie uwazal Nikogo za gorszego ze czemu ci co uciekaja przed smiercia maja byc gorsi od tych co ich rozstrzeliwuja Ze kazda smierc jest zla tylko neigodna jestporzez smierc innych ludzi I tam Pokazlaam tez ze 2 ludzi umarla przez to I tak jakby ich kosztem zycia oni nie musieli stawac na tej bedczce:) maslo mslane jednym slowem
ja tez napisalam,ze w tych czasach nie było mowy o godnej smierci, bo czy gosna smiercia mozna nazwac umieranie w cierpieniu z winy ludzi ? itp.