Cześć ;)
1. Słyszałam, że można zrobić kurs uprawniający do opieki nad dziećmi na koloniach. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat. Gdzie takie kursy są oranizowane? Ile trwają i jakie są ceny?
2. Moja siostra ma problemy z matematyką (chodzi do gimnazjum), miała 1 na semestr i nie zdała poprawki, nie wiem jakim cudem, uczyłam ją, poza tym jeździła na korki, ale widać nie pomogło. Czy papierek zaświadczający o dyskalkulii może jej jakoś pomóc szkole? woot:
Dziękuję za pomoc :D Pozdrawiam.
lista tematów
Matematyka...kurs
Konto usunięte: 2. Moja siostra ma problemy z matematyką (chodzi do gimnazjum), miała 1 na semestr i nie zdała poprawki, nie wiem jakim cudem, uczyłam ją, poza tym jeździła na korki, ale widać nie pomogło. Czy papierek zaświadczający o dyskalkulii może jej jakoś pomóc szkole? woot:
Dla mnie ta cala dyskalkulia jest troche przereklamowana... jaki inne "wybryki" no ale lepiej probwac niz nic nie robic ; )
Wmyślili kolejną jednostkę dysmózgowia tylko po to by idioci mieli łatwiej? Kiedyś nie było nawet dysleksji i ludzie jakoś sobie dawali radę ;) Społeczeństwo głupieje z pokolenia na pokolenie?
Konto usunięte: Wmyślili kolejną jednostkę dysmózgowia tylko po to by idioci mieli łatwiej? Kiedyś nie było nawet dysleksji i ludzie jakoś sobie dawali radę ;) Społeczeństwo głupieje z pokolenia na pokolenie?
A niby dysleksja to też głupi wymysł?

Ja tam nic nie mówię, nie wiem jak to jest mieć problemy, ja ich nigdy nie miałam, ale co innego mogę zrobić z dzieckiem które siedziało godzinami nad tymi wszystkimi zaganieniami i nic to nie dało? Mogę powiedzieć tylko tyle, że cieszę się że to dyskalkulia a nie dysgrafia czy dysleksja.. Bo szkoła się kiedyś skończy, skończy się matma, ale potrzeba umiejętności pisania zawsze zostanie ;-)
Konto usunięte: 1. Słyszałam, że można zrobić kurs uprawniający do opieki nad dziećmi na koloniach. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat. Gdzie takie kursy są oranizowane? Ile trwają i jakie są ceny?
też myślałam, by zrobić taki kurs.
W mojej miejscowości jakiś czas temu jedna ze szkół wysyłała chętnych na ten kurs, niestety nie byłam w tedy pełnoletnia.
Konto usunięte: 2. Moja siostra ma problemy z matematyką (chodzi do gimnazjum), miała 1 na semestr i nie zdała poprawki, nie wiem jakim cudem, uczyłam ją, poza tym jeździła na korki, ale widać nie pomogło. Czy papierek zaświadczający o dyskalkulii może jej jakoś pomóc szkole? woot:
Może zastanówcie się wspólnie w czym tkwi jej problem. W lenistwie? W tym,że nie potrafi zapamiętać pewnych spraw, czy nie potrafi wykorzystać wzorów?
z tego co wiem to 2+2*2 jest właśnie 8, bo napierw wykonujemy dodawanie a potem dopiero mnożenie.. Co innego gdyby było 2+(2*2)...
Konto usunięte: też myślałam, by zrobić taki kurs.
W mojej miejscowości jakiś czas temu jedna ze szkół wysyłała chętnych na ten kurs, niestety nie byłam w tedy pełnoletnia.
a orientujesz się ile takie coś kosztuje? I ile trwa?
Konto usunięte: z tego co wiem to 2+2*2 jest właśnie 8, bo napierw wykonujemy dodawanie a potem dopiero mnożenie.. Co innego gdyby było 2+(2*2)...

Error. Zwracam honor :-)
Konto usunięte: Może zastanówcie się wspólnie w czym tkwi jej problem. W lenistwie? W tym,że nie potrafi zapamiętać pewnych spraw, czy nie potrafi wykorzystać wzorów?
Wzory pamiętała.... Właśnie problem chyba bardziej z zastosowaniem
Konto usunięte: z tego co wiem to 2+2*2 jest właśnie 8, bo napierw wykonujemy dodawanie a potem dopiero mnożenie.. Co innego gdyby było 2+(2*2)...
teraz to umarłam...

A dyskalkulia to tylko taka ładna otoczka dla swojego lenistwa i głupoty.