Witam!
Matura z matematyki, która Was czeka od jutra.
W tym temacie piszemy relacje...
Piszcie:
Co było?
Jak Wam poszło?
lista tematów
PRÓBNA MATURA 2010 strona 6 z 18
Też tak mi się wydaję. Tylko ogólnie zawsze matury próbne są trudniejsze od prawdziwej matury - więc nie wiem co chcieli osiągnąć dając nam prostą próbną maturę jak mogę nas zszokować w maju ;x Chyba chcieli nam pokazać, że matura z matematyki nie jest taka zła.
Fobia: Tylko ogólnie zawsze matury próbne są trudniejsze od prawdziwej matury - więc nie wiem co chcieli osiągnąć dając nam prostą próbną maturę jak mogę nas zszokować w maju ;x
otóż to właśnie, zawsze próbne były trudniejsze.
co do tych normalnych w ubiegłym roku z polskiego też ponoć była banalna a sporo osób nie zdało... gadanie,
poczekamy na wyniki i się okaże jak wygląda sytuacja ogólnokrajowa, właściwie to w tym celu ta matura próbna.
mają nas w tym roku potraktować ulgowo z tą matmą, więc mam nadzieje, że w maju będzie podobny poziom egzaminu.

Konto usunięte: co do tych normalnych w ubiegłym roku z polskiego też ponoć była banalna a sporo osób nie zdało... gadanie
Była banalna, ale ludzie zamiast analizować fragmenty - to poddawali się streszczenie. A streszczenie od tamtego roku jest niedopuszczalne na maturze z polaka :D
Wydaje mi się, że procent zdawalności będzie dość duży :) W końcu większość osób gada, że zadania były banalne :D Zresztą ja tez tak uważam :D
Konto usunięte: mają nas w tym roku potraktować ulgowo z tą matmą, więc mam nadzieje, że w maju będzie podobny poziom egzaminu.
Też mam takową nadzieję

Konto usunięte: wszystkiego da się nauczyć, zwłaszcza matmy.
kwestia odpowiednich korepetycji
w liceum byłam na profilu human, w dodatku miałam 2 z matmy, ahaha (nie zdawałam z niej matury).
a teraz jestem na studiach inżynierskich, egzaminy z matmy mam, fizyki też, i to już nie obliczanie prostych funkcji czy ciągów, a całki i inne duperele ;)
wybacz, ale tym należy się interesować..

ja tam matmy nire pojmuję i staram się od niej trzymać, jak najdalej

znaczy się na bezpieczną odległość