Świadectwo 3 klasy liceum, przyklad:
matematyka - dobry
fizyka - dopuszczający
historia - bardzo dobry
technologia informacyjna - dostateczny
polski - dobry
itd...
itd...
itd...
1. Przy rekrutacji na studia bądź zatrudnieniu do pracy patrzą na te oceny ?
lista tematów
Świadectwo - liceum strona 1 z 2
W zależności od zawodu bądź kierunku na studiach każdy będzie kierował się świadectwami i ukończonymi szkołami. Łatwo by było nie robić nic w szkole, na świadectwach mieć same 2 i pracować na dobrym stanowisku. Oczywiście nie tylko teoria się liczy, ale również i praktyka, ale oceny często świadczą o tym gdzie są Twoje mocne i słabe strony.
Konto usunięte: Łatwo by było nie robić nic w szkole, na świadectwach mieć same 2 i pracować na dobrym stanowisku. O
roznie bywa znam takich co specjalnie lali na oceny w szkole i mieli doslownie same 2 bo wiedzieli ze jak zdadza mature na dobrym poziomie dostana sie na uczelni technicznej gdzie chca; ) a potem maturke jechali na 80-90%
Konto usunięte: roznie bywa znam takich co specjalnie lali na oceny w szkole i mieli doslownie same 2 bo wiedzieli ze jak zdadza mature na dobrym poziomie dostana sie na uczelni technicznej gdzie chca; ) a potem maturke jechali na 80-90%
Matura w dzisiejszych czasach w Polsce jest jedyną rzeczą do której dążą młodzi uczniowie. Po niej możesz dostać się na studia. Po studiach i tak nie znajdziesz pracy jaka by Cię zadowoliła i wyjeżdżasz za granicę. A tam dużo pracodawców nie patrzy na maturę, bo w wielu krajach się ona nie liczy, ale podstawową wiedzę, która jest oceniona na świadectwach zakończonych szkół. I tym sposobem, albo się komuś uda, albo i nie.
Też wiemy, że bardzo dużo osób ściąga na maturze, więc nie chce mi się wierzyć, że osoba, które te oceny w szkole olewała, tak bardzo raptem zaczęło jej zależeć na maturze i zdaję ją z tyloma procentami. Skąd bierze się wtedy ta wiedza na maturze, której nie było na codziennych lekcjach w szkole?
W dwa dni przed maturą nie nauczysz się wszystkich tematów, które przerabiałeś w szkole. Konto usunięte: Też wiemy, że bardzo dużo osób ściąga na maturze, więc nie chce mi się wierzyć, że osoba, które te oceny w szkole olewała, tak bardzo raptem zaczęło jej zależeć na maturze i zdaję ją z tyloma procentami. Skąd bierze się wtedy ta wiedza na maturze, której nie było na codziennych lekcjach w szkole? W dwa dni przed maturą nie nauczysz się wszystkich tematów, które przerabiałeś w szkole.
wiedza na maturze byla i caly czas ja posiadali tylko olewali szkole wagarowali itp bo im sie nie chcialo chodzic a zalezalo by tylko zdac dojsc do konca LO i wreszcie na maturze sie wykazac.
Konto usunięte: wiedza na maturze byla i caly czas ja posiadali tylko olewali szkole wagarowali itp bo im sie nie chcialo chodzic a zalezalo by tylko zdac dojsc do konca LO i wreszcie na maturze sie wykazac.
To jeżeli pracodawca zobaczy ich świadectwa z opuszczonymi godzinami szkoły to nie mają co liczyć na dobrą posadę lub w ogóle na to żeby być zatrudnionym. Brak dyscypliny i odpowiedzialności.
Czy to jest dobre? Olewanie sobie tych paru godzin szkoły, które w przyszłości mogą być decydujące o tym czy będę zatrudniona.
Co mam z tego, że nie pójdę na zajęcia, bo uważam, że szkoła jest nudna? Inne ciekawe atrakcje, jakie?
Czy jak już dostanę pracę to też mi się tak nie będzie chciało chodzić i będę sobie sam mógł usprawiedliwić nieobecność? Wtedy będzie za późno na to, żeby nauczyć się wysiedzenia minimum 8 godzin w pracy przez cały tydzień.
Konto usunięte: To jeżeli pracodawca zobaczy ich świadectwa z opuszczonymi godzinami szkoły to nie mają co liczyć na dobrą posadę lub w ogóle na to żeby być zatrudnionym. Brak dyscypliny i odpowiedzialności.
Czy to jest dobre? Olewanie sobie tych paru godzin szkoły, które w przyszłości mogą być decydujące o tym czy będę zatrudniona.
Co mam z tego, że nie pójdę na zajęcia, bo uważam, że szkoła jest nudna? Inne ciekawe atrakcje, jakie?
Czy jak już dostanę pracę to też mi się tak nie będzie chciało chodzić i będę sobie sam mógł usprawiedliwić nieobecność? Wtedy będzie za późno na to, żeby nauczyć się wysiedzenia minimum 8 godzin w pracy przez cały tydzień.
ale to tylko LO : )
na to sie nie patrzy a ta osoba robi papierek na uczelni inz. mgr ...
Pytam sie o to bo facet od technologii ciągle nam powtarza że ocena z klasy pierwszej liczy sie na koniec w trzeciej. A poza tym są przedmioty [jak fizyka, biologia] których nie lubie i nie wiąze z nimi przyszlosci i chciałabym lekko na nich spasować a skupic sie na reszcie. A tak wogóle to nie moge sobie wyobrazić jak w klasie maturalnej można utrzymywac dobre oceny i jeszcze mature pięknie zdac
Nauczyciel mojego bro mówił żeby sie nie uczyli na to co nie zdają bo po co. Lepiej skupic sie na maturze.
Nauczyciel mojego bro mówił żeby sie nie uczyli na to co nie zdają bo po co. Lepiej skupic sie na maturze.Konto usunięte: W Polsce można mieć wszystko za "parę setek", nawet papierek skończenia "dobrej uczelni technicznej". :]
no tak widze twoj tok rozumowania. Tylko po skonczeniu uczelni takiej patrzy sie na umiejetnosci tez bo praca najczesciej w jakims stopniu z tym jest zwiazana wiec taki papierek nic by nie dal takiej osobie; )
Konto usunięte: Pytam sie o to bo facet od technologii ciągle nam powtarza że ocena z klasy pierwszej liczy sie na koniec w trzeciej. A poza tym są przedmioty [jak fizyka, biologia] których nie lubie i nie wiąze z nimi przyszlosci i chciałabym lekko na nich spasować a skupic sie na reszcie. A tak wogóle to nie moge sobie wyobrazić jak w klasie maturalnej można utrzymywac dobre oceny i jeszcze mature pięknie zdac Nauczyciel mojego bro mówił żeby sie nie uczyli na to co nie zdają bo po co. Lepiej skupic sie na maturze.
liczy sie ocena z pierwszej klasy? to chyba wtedy jak ten przedmiot sie skonczyl wtedy juz to wiadomo ze sie ocene przepisuje na swiadectwo...
u nas w klasie maturalnej ewidentnie bylo widac ze nauczyciele uczyli glownie tych co zdawali dany przedmiot, np z fizyki lekcje mieli tylko maturzysci z tego przedmiotu. Reszta miala wolne :)